Odenseanske Torben fik pludseligt et opkald fra CNN: - Jeg troede først, det var løgn

Tirsdag er der fint besøg, hvor hele Odenses H.C. Andersen-erstatning Torben Iversen skal gengive den danske sjæl for et tv-hold fra CNN.

Selv kalder Torben Iversen, der i årevis har spillet H.C. Andersen i den odenseanske H.C. Andersen-parade, det for et sandt eventyr.

Han får fint besøg fra tv-stationen CNN, hvor den britiske journalist Richard Quest i sit rejseprogram kommer på besøg i den berømte forfatters fødeby.

Uden advarsel blev han en dag ringet op af det, som den amerikanske tv-station CNN kalder en fixer.

- Lige først, da hun sagde ’hello Torben, this is CNN’, så tænkte jeg, det var en joke, siger Torben Iversen.

Det skulle dog vise sig, at både opkald og tanken bag slet ikke var en spøg.

Richard Quest skal blandt andet forbi Eventyrslottet i Eventyrhaven.
Richard Quest skal blandt andet forbi Eventyrslottet i Eventyrhaven.
Foto: Morten Albek

Værten Richard Quest fra ’Quest’s World of Wonders’ havde nemlig selv set Torben Iversen i en såkaldt Ted Talk. Et format, hvor forskellige mennesker inviteres til at tale om deres passioner eller viden, hvorefter det bliver sendt på nettet, hvor videoerne ofte bliver set af millioner verden over.

Torben Iversen siger dog selv, at hans video ikke var så succesfuld, men der var i hvert fald én afgørende person, som kiggede med.

Nemlig værten fra rejseprogrammet, og nu er dagen altså oprundet, hvor Torben Iversen får besøg.

H.C. Andersen-skuespilleren mødte tirsdag formiddag op ved teaterscenen Eventyrslottet i Eventyrhaven i Odense for at gøre klar.

- Vi skal sørge for, at vores rekvisitter tager sig rigtig godt ud. At det, der skal være forgyldt og glimte i lyset, også gør det, siger Torben Iversen.

- Vi kan håbe på, det kommer ud på alverdens tv-skærme, og så skal det være i orden. Vi skal jo give folk lyst til at komme til Fyn, Danmarks grønne hjerte.

Den grimme ælling

Foruden det, at de begge betegner sig selv som legebørn, og begge er nysgerrige på verden, så er der også en anden ting, som, Torben Iversen mener, er grunden til, han blev valgt til at repræsentere Odense og Danmark.

Han vurderer, at det kan være hans historie, som har ramt noget i den britiskfødte vært.

- Uden at jeg skal løfte min historie op, så er det lidt som den grimme ælling. I starten var der måske ikke så mange mennesker, der troede på mine projekter, men nu er de her og står som topattraktioner i byen, og det er jeg jo vældig lykkelig over. Det er lidt en klassiker, som mange kan spejle sig i, og det kan Richard måske også.

Sådan lød det fra en spændt odenseaner, som inden besøget var meget spændt.

Han fortalte, at det i første omgang ikke havde ramt ham, hvor stort det var, men efterhånden, som andre medier også begyndte at ringe, ramte det ham, og tirsdag ramte spændingsniveauet en ti’er på en skal fra et til ti.

Torben Iversen har blandt andet planlagt, at hans berømte gæst skal klædes ud som Kejseren fra ’Kejserens nye klæder' og en tur igennem Odense Midtby. Hvis ellers Quest har lyst.