I det fynske folks tjeneste

Odensepolitiker sættes i indirekte forbindelse med rockere

Søren Windell, der netop er valgt ind i Odense Byråd, bliver sat i indirekte forbindelse med Hells Angels, fordi hans restaurant, Grønttorvet i Odense, har samme ejer som Hells Angels' klubhus i Nyborg.

Søren Windell (th) sammen med justitsminister Søren Pape Poulsen på besøg i Vollsmose

Ejeren af den bygning, hvor Restaurant Grønttorvet ligger, forretningsmanden Henrik Ehlers, udlejer nemlig en bygning i Nyborg, hvor rockerklubben Hells Angels i to år har haft klubhus.

Søren Windell mener ikke, at han kan gøre noget ved det.

I et skriftligt svar til TV2 Fyn skriver Windell:

Det er uden for min rækkevidde at bestemme, hvem andre skal udleje ejendom til.

Søren Windell, Ældre- og handicaprådmand, Odense, Konservativ

- Jeg ville aldrig selv udleje et lejemål til rockere eller bander, som jeg tager stærkt afstand fra. Men det er uden for min rækkevidde at bestemme, hvem andre skal udleje ejendom til. Jeg respekterer andres ret til at træffe beslutninger, selvom jeg personligt ville gøre noget andet. 

Og han fortsætter:

- Det svarer til, at jeg lejer et butikslokale i gågaden. Seks år senere indgår udlejeren et andet lejemål med en tredjepart. Den slags er meget vanskeligt at følge med i, når man på ingen måde selv er part i sagen. 

Læs også Rådmænd på plads: Windell glæder sig til at dele skattepenge ud

Ifølge Søren Windell blev han først bekendt med sagen, da TV 2/Fyn henvendte sig:

- Det er først i forbindelse med jeres henvendelser, at jeg er blevet bekendt med lejemålet. Som det er mig oplyst, er lejemålet ikke ulovligt, og derfor kan jeg ikke kræve af nogen, at de ophæver lejemålet, skriver han i sit skriftlige svar.

Udlejeren ser ikke noget problem
Henrik Ehlers, der ejer både Grønttorvet og Hells Angels' klubhus i Nyborg, kan ikke se noget galt i det:

- Så vidt jeg ved, har der overhovedet ikke været nogle problemer efter at HA har overtaget den adresse, siger Henrik Ehlers til Ekstra Bladet, da han bliver spurgt til sit forhold med rockerklubben. 

Hvem jeg udlejer til, kan vel være lige meget. Hvis folk er rare mod mig, så er jeg rar mod dem

Henrik Ehlers, forretningsmand

- Hvem jeg udlejer til, kan vel være lige meget. Hvis folk er rare mod mig, så er jeg rar mod dem. Jeg bor også på samme vej, som Hells Angels i Odense. Det gør mig heller ikke til kriminel, siger han.

Det oplyser Windell også til TV 2/Fyn

"Henrik Nielsen er ejer af Restaurant Grønttorvet. Det fremgår også af det officielle cvr-register. Jeg står for driften og er vært (bestyrer), som man også kan se i de officielle papirer. Ud over mit virke som vært på Grønttorvet, har jeg min egen virksomhed som jeg både ejer og driver uden andre."

Læs også Pape-besøg: Konservativ spidskandidat vil flytte til Vollsmose