Odenses ældre kæmper om OL-medaljer

210 ældre fra byens plejecentre skal dyste mod hinanden, når Senior OL løber af stablen den 10. til 12. maj på Albanigade Plejecenter.

Selvom man er flyttet på plejecenter, så betyder det ikke, at man er brændt ud. 210 ældre fra Odenses plejecentre puster nemlig liv i den olympiske flamme, når de skal dyste mod hinanden ved Senior OL  i Odense. 

De ældre stiller op i discipliner som Det muntre køkken, Kasino og Stafet for livet.

- Når vi sætter rammerne for en dag som denne, så bidrager det til, at de ældre kvikker op og finder nogle ressourcer frem, som vi slet ikke vidste, de havde. Pludselig kan de meget mere, end de normalt kan. Det er fantastisk at se, hvordan det øger livskvaliteten hos hver og én af de deltagende,” siger Vinnie Skovkjær, der er rehabiliteringsleder for "Aktiviteter i plejeboliger," der arrangerer dagene.

Beboerne bliver delt op i hold af seks personer. Holdene får hver et landenavn, og på den måde vil det altså være en holdkonkurrence, hvor landene dyster om at løbe med guld, sølv og bronzemedaljerne.

Begivenheden er et tilbagevendende arrangement, men i år er motionsdagene omdøbt til Senior OL. Ifølge plejecenterbeboere er det et passende navn. 

Et beboerudvalg er nemlig taget med på råd i forhold til planlægningen af de ældres aktiviteter i 2016, og det har resulteret i, at motionsdagene ikke blot skal handle om motion og samvær men også om konkurrencer og medaljer.

Motionsdagene, som i år er omdøbt til Senior OL, er skabt i et samarbejde mellem Ældre- og Handicapforvaltningens aktivitetsenhed "Aktiviteter i plejeboliger" og pædagogassistent-elever fra Social- og Sundhedsskolen Fyn.