Mandag er det slut: Odenses farligste kryds nedlægges

Krydset Tagtækkervej/Rødegårdsvej er det sted i Odense, hvor der sker flest uheld. Den 11. januar nedlægges krydset.

Fra mandag den 11. januar nedlægges Odenses farligste kryds, når Tagtækkervej lukker for gennemkørsel for bilister. Ind- og udkørsel til området ved Rosengårdcentret skal fremover ske via Gørtlervej og Børstenbindervej.

Mange cyklister er blevet påkørt af biler, der svinger ud på Rødegårdsvej fra Tagtækkervej i Odense M. 

Faktisk er krydset det sted i Odense, hvor der sker allerflest uheld. Derfor har Odense Kommune besluttet at lukke for ind- og udkørsel ad Tagtækkervej ved Harald Nyborg.

- Det er en god dag for byens cyklister, som får bedre forhold på Odenses mest benyttede cykelsti. Vi har gennem længere tid haft fokus på krydset, da der sker mange ensartede ulykker på stedet, hvor biler til og fra Tagtækkervej påkører cyklister.

- Det stopper vi nu ved at sætte en prop i Tagtækkervej og lede bilisterne ad de øvrige veje, siger kontorchef i Trafik og Mobilitet, Rasmus Bach Mandø, i en pressemeddelelse.

Flere ændringer

For at gøre lukningen mulig er der sket en række større ændringer i området med nyt lyskryds, svingbaner og fællessti til gående og cyklende. Fremover vil bilisterne blive ledt ad Børstenbindervej til butikkerne på Gørtlervej og Tagtækkervej.

Fæld et træ - plant et træ

For at afvikle den mængde trafik, der fremover rykkes fra Tagtækkervej til Børstenbindervej, er der i krydset Rødegårdsvej/Børstenbindervej etableret et lyskryds med svingbaner.

Det betyder også, at cyklister, der kommer fra SDU og kører mod byen risikerer at holde for rødt. Til gengæld skal lysreguleringen sikre, at ulykkerne fra Tagtækkervej ikke blot rykker et par hundrede meter ned ad vejen. 

I modsatte retning bliver cyklisterne ledt uden om lyskrydset.

Artiklen er tidligere udgivet, men genudgives fordi Tagtækkervej lukker for gennemkørsel for bilister mandag 11. januar.

Her kan du se ændringerne i området. På Gørtlervej etableres der desuden cykelstier i begge sider. Indtil nu har det kun være på den ene side af vejen.
Her kan du se ændringerne i området. På Gørtlervej etableres der desuden cykelstier i begge sider. Indtil nu har det kun være på den ene side af vejen.
Foto: Odense Kommune