I det fynske folks tjeneste

Odenses ledighed stiger

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Odense har udviklet sig til det dårligere. Dansk Byggeri er dog ikke bekymret.

En tredje plads i ledigheden er den triste kendsgerning for Odense Kommune efter de nyeste ledighedstal er offentliggjort.

Helt præcist har Odense Kommune en ledighed på 6,3 procent. Det er en stigning på hele 0,3 procent i forhold til juni måned. 

På landsplan var 4,2 procent af arbejdsstyrken ledig i juli. Det skriver Danmarks Statistik.

 Top-10 over kommuner med den højeste ledighed:

 1. Ishøj: 8,5
 2. Albertslund: 6,4
 3. Odense: 6,3
 4. Høje-Taastrup: 5,9
 5. Brøndby: 5,8
 6. Aalborg: 5,8
 7. Lolland: 5,6
 8. København: 5,2
 9. Slagelse: 5,2
 10. Frederikshavn: 5,1
Kilde: Danmarks Statistik

Byen vokser - ledigheden stiger

Selvom Odense Kommune i de her år er i fuld gang med store byggeprojekter som omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og klargøring af den kommende letbane, så er ledigheden stadig steget. Men det er ikke noget, der foruroliger Dansk Byggeri. 

- Det syner af meget i Odense i øjeblikket, men reelt har vi ikke mange byggesager lige nu. Det er mest p-kældre og fundamenter, der bliver bygget, og først her i løbet af efteråret og næste forår får vi byggesager og brug for tømrer, murer og andre håndværkere, siger Dan Johansen, formand for Dansk Byggeri Fyn. 

Dan Johansen forventer først en markant øget beskæftigelse inden for byggebranchen, når byggeriet af det nye OUH kommer i gang.

I Odense er den sæsonkorrigerede ledighed i juli på 5.664 fuldtidspersoner.