I det fynske folks tjeneste

Odenses skoleelever skal konkurrere om at løse byens problemer

Odense Kommune har udskrevet en konkurrence med navnet Vores By – Vores Løsninger. I den skal skoleelever fra 8. klasse konkurrere om at løse fire reelle udfordringer i byen.

Affald, letbane, grønne byrum og klimaforandringer.

Ovenstående er fire helt konkrete udfordringer for Odense Kommune. Fire udfordringer, de nu beder byens 8.-klasser om at komme med løsningsforslag til.

I konkurrencen Vores By – Vores Løsninger får Odenses skoleelever mulighed for at påvirke byens udvikling – midt i en tid med byggekraner, begivenheder og masser af by-projekter.

Håbet for kommunen er, at de bedste idéer senere bliver realiseret, så eleverne kan se deres løsning blive til virkelighed.

- Odense forandrer sig i disse år, og vi har brug for de unge i den udvikling. Deres indtryk og idéer skal være med til at forme Odense, så det bliver en by i balance, og som de føler et ejerskab til – et Odense hvor de har lyst til at arbejde og bo. Jeg glæder mig meget til at se deres løsninger, for der er mulighed for at tænke anderledes og nyt. Det bliver meget spændende at følge, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Hos Børn- og Ungeforvaltningen mener rådmand Susanne Crawley Larsen (R), at det giver rigtig god mening at inddrage skolelever i Odenses fremtid på en så konkret måde:

- De fire konkrete udfordringer i konkurrencen tager folkeskolens fag en tur ud i virkeligheden. Eleverne bliver udfordret til at tænke nyt, og så får de mulighed for at prøve kræfter med innovative arbejdsformer. Det giver dem en unik indflydelse – ikke kun på deres læring - men på vores by og deres egen fremtid som borgere i Odense. Noget som jeg sætter så stor pris på i vore bestræbelser på at uddanne og danne i vores folkeskoler.

Vores By – Vores Løsninger foregår i hele uge 36. Klassens lærer præsenterer eleverne for casen om mandagen, hvorefter de arbejder med løsninger på skolen. Om fredagen udvælger hver klasse deres bedste projekt, som skal dyste mod de andre skoler i Odense til en kåring fredag den 16. september på Kulturmaskinen.

 

Spørgsmålene i Vores By – Vores Løsninger:

1: Affald – Hvordan holder vi Odense by ren og får begrænset affald, når vi samtidig bliver flere og flere indbyggere i byen?
 
2: Letbane – Hvordan kan vi med kampagner påvirke og forberede odenseanerne på, at trafikbilledet bliver ændret i år 2020?
 
3: Grønne Byrum - Hvordan bliver Odense Danmarks grønneste storby?
 
4: Klima – Hvordan kan man få regnvandet afledt med kloaknettet? Eller hvordan kan man indrette et område, så det både kan give beboere glæde og natur, og samtidig fungere som et sted, hvor regnvand kan opsamles under kraftig regn?