I det fynske folks tjeneste

Odenses teaterdirektør fratræder

Teaterdirektør Michael Mansdotter fratræder med øjeblikkelig virkning.

04:20

Teaterdirektør Michael Mansdotter fratræder med øjeblikkelig virkning.

1 af 2

Odense Teaters bestyrelse har 31. januar valgt ikke at forlænge teaterdirektør Michael Mansdotters kontrakt.

Formand for Odense Teaters bestyrelse, Susanne Ursula Larsen, ønsker ikke over for TV2/FYN at forklare, hvorfor kontrakten ikke blev forlænget.

- Det ligger naturligt i ansættelsesmåden at teaterdirektørens kontrakt, der er tidsbegrænset, skal genforhandles på et tidspunkt, og der har vi gjort i bestyrelsen i går. Det var et længe planlagt møde, som ikke har sammenhæng med andre ting, som er sket på teatret i den seneste tid, siger Susanne Ursula Larsen.

Michael Mansdotter blev ansat i 2010 for en 4-årig periode. Af praktiske årsager stopper Michael Mansdotter med det samme.

- Det er praktisk for begge parter. Og det er hensynsfuldt for begge parter, siger Susanne Ursula Larsen.

Stillingen som direktør vil blive opslået snarest muligt for at sikre tilrettelæggelsen af repertoiret for teatersæson 14/15.

Teatrets økonomidirektør Mette Sigaard konstitueres som leder af teatret, indtil der er ansat ny direktør.

- En ny direktør skal være et engageret teatermenneske med fokus på økonomi og ledelse, siger Susanne Ursula Larsen.

Ansat 1. juli 2010

Michael Mansdotter overtog jobbet efter Kasper Wilton i 2010. Han blev ansat på en tidsbegrænset kontrakt fra 1. juli 2010 med mulighed for forlængelse. Der var dengang 19 ansøgere til stillingen som chef for Odense Teater.

Michael Mansdotter er uddannet skuespiller på Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1987, men debuterede allerede i 1984 som skuespiller i forestillingen "Sort/Hvid" på Dr. Dante.

Som skuespiller har han bl.a. medvirket i filmene "Walter og Carlo i Amerika" (1989)," Lad Isbjørnene Danse" (1990) og "Portland" (1996).

Han blev leder af Limfjordsteatret i 1998, hvor han var frem til 2001, hvorefter han blev leder af Jomfru Ane Teatret i Aalborg.

Michael Mansdotter har sideløbende med sit lederskab videreuddannet sig, og han afsluttede i 2008 en Master i Offentlig Administration (MPA).