I det fynske folks tjeneste

Før og nu: Se, hvor meget Odense har forandret sig på ti år

Odenses udseende har udviklet sig markant de seneste ti år. De gamle billeder viser flere steder grønne marker, hvor der nu er høje bygninger.

Se, hvor meget nogle steder i Odense har ændret sig i løbet af de seneste ti år. Her er det billeder fra Vestre Stationsvej i 2009 og 2018. Foto: Google / Sune Jørgensen

Vestre Stationsvej, 2009 Foto: Google

Vestre Stationsvej, 2011 Foto: Google

Vestre Stationsvej, 2014 Foto: Google

Vestre Stationsvej, 2018 Foto: Sune Jørgensen

Campusvej, 2009 Foto: Google

Campusvej, 2018 Foto: Sune Jørgensen

Campusvej, 2009 Foto: Google

Campusvej, 2018 Foto: Google

Middelfartvej, 2009 Foto: Google

Middelfartvej, 2014 Foto: Google

Middelfartvej, 2017 Foto: Google

Middelfartvej, 2018 Foto: Google

Nyborgvej, 2014 Foto: Google

Nyborgvej, 2017 Foto: Google

Nyborgvej, 2018 Foto: Sune Jørgensen

Nyborgvej, 2014 Foto: Google

Nyborgvej, 2018 Foto: Sune Jørgensen

Odense Banegård Center, 2009 Foto: Google

Odense Banegård Center, 2014 Foto: Google

Odense Banegård Center, 2017 Foto: Google

Odense Banegård Center, 2018 (læg mærke til højhuset i baggrunden) Foto: Sune Jørgensen

1 af 22

Du kan se før- og nu-billeder i galleriet øverst i artiklen og i sliderne længere nede i artiklen. 

Om to år åbner Odense Letbane efter planen, og i løbet af de seneste år har letbanearbejdet og nye bygninger sat sine præg på Odense.

40 milliarder kroner er i løbet af de seneste år investeret i strategisk byudvikling, og det betyder, at kraner, vejarbejde samt spærrede veje og cykelstier har præget bybilledet de seneste år.

Det er snart ti år siden, at Google for første gang fotograferede gaderne i Odense, og de er løbende blevet opdateret, i takt med at Odense har udviklet sig - særligt på strækninger, hvor letbanen fra slutningen af 2020 skal transportere passagerer rundt.

Vestre Stationsvej

På Vestre og Østre Stationsvej tæt ved banegården er der bygget nye, høje etageejendomme - nogle, der endda nærmer sig skyskraberniveau.

Du kan sammenligne før- og nu-billederne ved at trække i slideren. Virker slideren ikke i din browser, kan du klikke her. Det kan tage lidt tid at loade billederne.

Ved Odense Banegård Center i det centrale Odense har busser, biler og cyklister ad flere omgange haft skiftende omkørselsveje. De har blandt andet taget den gamle busterminal i brug (se flere billeder fra Odense Banegård Center i galleriet øverst i artiklen).

Nyborgvej

På Nyborgvej har letbanebyggeriet været i gang siden juni 2016. I forrige uge kom det frem, at den trafikerede indfaldsvej til Odense mister sin cykelsti, da der ikke er plads på grund af den brede letbane på den smalle strækning tættest mod centrum.

Virker slideren ikke i din browser, kan du klikke her.

Campusvej

På Campusvej ved Syddansk Universitet i det sydlige Odense er der i løbet af de seneste år bygget adskillige større bygninger, der blandt andet huser studieboliger på de tidligere grønne marker ved universitetet. Siden sommeren 2016 har letbanebyggeriet ligeledes sat sit præg på veje og cykelstier.

Virker slideren ikke i din browser, kan du klikke her.

På Middelfartvej har letbanebyggeriet været i gang siden marts 2016 - altså snart i tre år. Broen over jernbanen har ad flere omgange været helt eller delvist spærret og forlænget rejsetiden ind mod centrum (se billeder fra Middelfartvej i galleriet øverst i artiklen).

Læs også Fynboer flove over letbanenavn: - Det er simpelthen til grin

01:00

Dronebilleder fra 2018 viser, hvordan Odense flere steder er i gang med at skifte udseende.  Video: Ole Holbech

Luk video