OL-succes kræver masser af træning og hårdt arbejde - hver dag

Triatleten Andreas Schilling fra Tri Team SDU i Odense er efter flere års forberedelse klar til at give alt, når det i næste måned går løs ved OL i Rio de Janeiro.

Den 25-årige triatlet Andreas Schilling spiser kilometer til morgenmad.

Både i svømmebassinet, på tri-cyklen og med løbeskoene på bliver der uge efter uge tilbagelagt mange, mange kilometer. Alt sammen i forberedelserne til Andreas Schillings første deltagelse ved De Olympiske Lege, der afvikles fra den 5. til den 21. august.

Han ligger nummer 20 på verdensranglisten, og selv om hans helt store mål faktisk er medalje ved OL i 2020 i Tokyo, så glæder han sig til at give den fuld ild i Rio.

- Jeg glæder mig bare utrolig meget. Det er en 'once in a lifetime' med den her mulighed i Rio og med en helt speciel bane med svømning på Copacabana. Så det er med at forberede sig bedst muligt, så man kan udnytte den mulighed, siger Andreas Schilling.

Men du skal ifølge din landstræner først peake om fire år ved OL i Tokyo?

- Fire år er rigtig lang tid og rigtig mange træningstimer for en sportsmand. Så indtil videre holder jeg mit fokus på Rio og lægger min energi der. Så må vi se, hvad der kommer i mellemtiden - der er jo også et VM på Fyn i 2018, så der er rig mulighed for at køre nogle fede stævner inden da også.

Hvad er det, der gør, at du er kommet hertil?

- Nummer et er tålmodighed og tro på de ting, man laver. Tro på at det setup, jeg har lavet sammen med Tri Team SDU, faktisk virker. Stille og roligt er det kommet skridt for skridt. Jeg er kommet tættere og tættere på og har lavet bedre og bedre resultater, og til sidst er det lykkedes. Men triatlon er ikke en sport, hvor man slår igennem fra den ene dag til den anden. Det kræver masser af træning og hårdt arbejde hver dag. Det har været opskriften for mig, siger Andreas Schilling.

Elitemiljø i Odense

Andreas Schilling er født og opvokset i Fredericia og har i hele sin karriere stillet op for Fredericia Triathlon Team.

Men i 2013 flyttede han til Odense, hvor elitemiljøet og landsholdet blev samlet i Tri Team SDU. 

Tri Team SDU er det første campusbaserede talent- og elitecenter i Danmark og er et samarbejde mellem Dansk Triatlon Forbund, Syddansk Universitet og Odense Triatlon Klub.

- Det miljø, der er skabt her, er super, super godt. Vi er en masse nogenlunde jævnaldrende og med den samme interesse og det samme mål, og det gør at vi kan hjælpe hinanden og støtte hinanden, når tingene er hårde og presse hinanden, når tingene går godt, siger Andreas Schilling.

- Jeg ligger og træner 25-30 timer om ugen, og hvis jeg skulle gøre det selv, så bliver man hurtigt en lidt skør fisk oven i knolden, siger Andreas Schilling.

Hård rute i Rio

Ved OL i Rio de Janeiro er det dog en markant anderledes rute, der venter triatleterne. De 1,5 kilometers svømning foregår i Atlanterhavets bølgende hav ud for den berømte strand Copacabana, og på de 40 kilometers cykling skal deltagerne ad flere omgange rundt på en relativt kort rundstrækning, der blandt andet indeholder en enkelt stejl stigning  i nærheden af Cantagalo-favelaen.

Den afsluttende løbetur på 10 kilometer foregår på en rundstrækning langs med stranden.

Drømmen er måske nok af metal, men målsætningen for Andreas Schilling er ikke helt så højtravende.

- Jeg går efter en top 20. Det er det, jeg vil være tilfreds med. Det afspejler min placering på verdensranglisten, og så har jeg gjort det godkendt. Men det er klart, at er muligheden der, og kan jeg lave noget specielt på især cyklingen, så vil jeg også gå efter det. Det er OL, så det gælder om at hive det hele ud, og så må vi se, hvad jeg har, og hvad de andre har, siger Andreas Schilling.

Der deltager i alt 110 atleter i triatlon-konkurrencerne ved OL; 55 kvinder og 55 mænd. Der er ingen danske kvinder med i konkurrencen.

Til gengæld kan du den 18. august heppe hjemme foran fjernsynet, når Andreas Schilling hopper i vandet, på cyklen og i løbeskoene i jagten på det ultimative mål om en olympisk medalje.

Oversigt

    Oversigt