I det fynske folks tjeneste

Olav om plejesag: Synd for moderen

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Olav Nielsen vil ikke revse en odenseansk plejefamilie efter afsløringerne af et voldsomt verbalt overgreb mod et plejebarn.

I går fortalte TV 2 historien om et 12-årigt plejebarn, der tre måneder tilbage blev udsat for et voldsomt raserianfald fra sin 51-årige plejemor i Odense.

Drengens søster filmede episoden, og han er efterfølgende blevet fjernet fra plejefamilien. Alligevel er der stadig fire plejebørn, blandt andet søsteren, tilbage i familien.

Ikke på automatpilot

Sagen har fået politikere og organisationer helt op i det røde felt - men ikke Socialdemokraternes Olav Nielsen, der er med i Odense Kommunes Børn- og Ungeudvalg.

- Jeg går ikke med på den automatpilot, hvor der skal findes fejl og brændes hekse på bålet. Det hopper jeg altså ikke på, siger Olav Nielsen, der har et stor kendskab til børn gennem mange år som skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose.

- Når direktøren for Børn- og Ungeforvaltningen fortæller, at de har taget hånd om sagen, så stoler jeg på det. Det er fagfolk, der skal vurdere hvad der er op og ned, ikke politikere, fortsætter han.

Ulykkelig sag

Olav Nielsen understreger, at han ikke er glad for sagen og at den naturligvis skal gennemgås nøje. Alligevel har han stor sympati for familien.

- Det er dybt ulykkeligt for både barn og plejemor. Det er synd for ham, men hun har det sikkert også rigtig rigtig skidt. Jeg kunne godt tænke mig, at nogen ville tage vare om hende også, siger Olav Nielsen.

Drengens biologiske mor har meldt plejemoderen til politiet efter afsløringen.

Se den voldsomme video