I det fynske folks tjeneste

Op til otte sikkerhedslukninger af OUH den seneste måned

Der har været mere uro på OUH den seneste måned, end der plejer at være. En overlæge fortæller til fyens.dk, at de er blevet nødt til at sikkerhedslukke hospitalets fællesmodtagelse op til otte gange den seneste måned.

Seneste skete det søndag aften, hvor fem personer af anden etnisk herkomst løber ind på skadestuen på Odense Universitetshospital med en faretruende adfærd. Personalet tilkalder politiet og gør brug af en skal-lukning, hvilket er en sikkerhedslukning, hvor alle ydre døre til hospitalet låses. 

Den seneste måned har fællesmodtagelsen været nødsaget til at bruge disse skal-lukninger op til otte gange. Det er ifølge ledende overlæge Michael Hansen-Nord et højt antal.

- Det plejer kun at være omkring et par gange om måneden, det sker. Det vi har oplevet den sidste måned, er en del uro i byen og det er sket hyppigere, at der har været brug for skal-lukninger, siger Michael Hansen-Nord til fyens.dk.

Læs også Efter voldsomt overfald: - Bare rolig! Det var mig, de var efter

Lukninger foregår enten ved at hospitalet låser og alarmerer politiet, eller som oftest ved at politiet ringer og alarmerer hospitalet, hvis der er optræk til uro. 

Fokus på sikkerhed

Sikkerheden kom særligt i fokus i 2012, efter 60-70 personer lavede et lignende stormløb mod hospitalet. Siden da har Odense Universitetshospital haft større fokus på sikkerheden, og akutmodtagelsen foretog en række sikkerhedsmæssige ændringer kort tid efter.

Læs også Stormede skadestuen: 29-årig med bandetilknytning stukket ned

Foruden skal-lukninger, blev glaspartier på hospitalet forstærket, sikkerhedsprocedurer blev justeret, personalet fik kurser indenfor adfærds- og trusselhåndtering og der blev ansat en sikkerhedskonsulent.

- Der er ingen tvivl om, at personalets viden, om hvordan de skal agere, er blevet styrket, og det så vi i går. Og så er samarbejdet med politiet også en stor del af sikkerheden. Det fungerer rigtig godt med hensyn til sikkerheden, siger overlægen.

Vagter de næste fire uger

Mandag morgen er det besluttet af direktionen på Odense Universitetshospital at indsætte vagter i fire uger, der skal holde øje på hospitalet.

- Det vi kan gøre, er at forsinke indtrængende personer i at gøre skade og give tid til, at politiet kommer. Vægteren skal holde øje især ved indgangen, fortæller Michael Hansen-Nord.

Vægtere blev også sat ind på hospitalet efter episoden i 2012.