Opfordring efter OB-nedtur: - Fodbold uden tilskuere er som sodavand uden brus

OB håber, at der kommer mange fans til hjemmekampen på søndag. OB er inde i en svær periode og har brug for al den opbakning de kan få.

Søndag bliver første hjemmekamp, hvor der igen må være tilskuere på lægterne. Det skal udnyttes, og OB håber, at fansene vil være med til at heppe hjemmeholdet til sejr.

Onsdag tabte OB 2-3 til AaB og har ikke haft tur i den på det seneste. Den seneste sejr ligger en måned tilbage, hvor De Stribede i den første kamp med Michael Hemmingsen ved roret besejrede selvsamme Aab. 

Men nu ligger OB på fjerdepladsen i nedrykningsspillet. Kun Lyngby og Horsens ligger dårligere placeret, og OB håber derfor, at man med fansenes hjælp kan kravle lidt væk fra nedrykningsstregen.

- Vi har brug for noget opbakning og noget medvind, og det håber jeg virkelig, at vi kan få på søndag, så jeg håber virkelig, at der kommer rigtig mange ud og støtter os og hjælper os i denne her tid, siger angriber Bashkim Kadrii.

Kom på Stadion

De mest inkarnerede OB-fans, fanklubben De Stribede, er mildt sagt bekymrede over den situation, OB er havnet i. Det er kun fem point til nedrykningsstregen og syv kampe tilbage i nedrykningsspillet. Derfor er OB på ingen måde sikret overlevelse i Superligaen.

Af samme grund har fanklubben lagt et opslag på Facebook, hvor de opfordrer alle fans til at tage på stadion og støtte hjemmeholdet.

Også kommerciel chef i OB, Jack Jørgensen, håber, at så mange som muligt vil tage på stadion på søndag og heppe fynboerne til sejr. Publikums tilstedeværelse vil være et stort boost til holdet, mener han.

- Jeg er sikker på, at det kommer til at betyde rigtig meget. Det falder på et knastørt sted for os som klub og som hold, fordi vi er havnet i en rigtig svær situation i Superligaen, som gør, at vi har brug for al den opbakning, vi kan få.

Sodavand uden brus

Under coronanedlukningen har tilskuere været forment adgang til landets fodboldstadions, og det betyder noget for et hold, at man kan høre fansene heppe. Derfor glæder Bashkim Kadrii sig til, at der igen bliver sunget slagsange og råbt fra tribunerne:

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er det, det handler om, at spille foran fans, og det har været lidt tamt de sidste par gange. Vi håber, at der kommer en masse fans, og så glæder vi os helt vildt meget, siger Kadrii.

Jack Jørgensen er enig: Fans er den berømte 12. mand, der give spillerne den ekstra energi, der kan betyde forskellen på en sejr og et nederlag.

- Jeg hørte en anden udtale forleden, at fodbold uden tilskuere er lidt som sodavand uden brus. Det er egentlig meget godt sagt, fordi det er sådan vi føler det allesammen. Man mangler virkelig den der energi og det, der kan smitte af og lige give spillerne det sidste, så der er store forventninger og stor glæde frem mod søndagens kamp.

Hvis du vil se OB i virkeligheden i stedet for på tv, skal du snart indløse billet. To tribuner er allerede udsolgt til hjemmekampen, der spilles klokken 18.00. Du kan købe billet her.