Ophelia drømmer om musical-stjernerne

Onsdag har Elite Teater premiere på musicalen Rock of Ages, som er dets sjette musical. Siden teatret startede er 12 af deres skuespillere blevet optaget på Det Danske Musicalakademi i Fredericia.

Rockmusikken buldrer ud fra orkestrets instrumenter, og danserne vrider sig i vilde bevægelser iklædt korte nederdele og netstrømper. Vi følger følger den unge Sherrie, der er kommet til Hollywood i 80'erne og som lynhurtigt bliver en del af byens rock and roll-miljø.

Rock of Ages er Elite Teaters musical i år. Det er sjette gang det opfører musicals i Odense, og i år skal publikum således tilbage i 80'erne. Den ene hovedrolle som Sherrie spilles af Ophelia Willey, der, som mange andre skuespillere hos Elite Teater, drømmer om en karriere på landets musicalscener. 

- Jeg kunne godt tænke mig at kunne leve af, at være musicalperformer og spille på for eksempel Det Ny Teater eller Operaen eller et eller andet. Jeg kunne godt tænke mig at være med i store opsætninger, fortæller hun i make up-rummet, mens hun får sat sit hår i en vild 80'er-frisure. 

Elite Teatret som springbræt

Odenses Elite Teater hedder som det gør, fordi det sætter høje kvalitetskrav til forestillingerne. Det gør teatret attraktivt for mange amatørskuespillere, men da de spiller på Magasinet, er der kun plads til cirka 20 medvirkende hvert år. Derfor er det kun de bedste talenter, der kommer med. 

quote Da jeg så fik hovedrollen, så var jeg sådan, 'årh, så VIL jeg bare være med'

Ophelia Willey, hovedrolleindehaver

Om det er teatrets høje krav til skuespillerne eller den udvikling, skuespillerne går igennem i forbindelse med deres roller, er ikke til at sige, men faktum er, at flere tidligere medvirkende i teatrets musicaler, senere er havnet på eftertragtede musicalskoler. Blandt andet Det Danske Musicalakademi i Fredericia, hvor 12 fra Elite Teater er kommet ind.

- Det er ikke fordi, vi som sådan hjælper dem med at læse op til en audition eller til en optagelsesprøve på en skole, men vi håber, at det forum, vi skaber, giver noget. Det synes jeg også, vi har set bevis for, at det gør, siger Lasse Winkler, der har været instruktør siden starten for seks år siden. 

Rejser fra Roskilde

Det er netop akademiet i Fredericia, som Ophelia Willey håber at komme ind på. Hun var godt klar over, at flere fra Elite Teater er kommet ind på skolen. Selvom hun kommer fra en by tæt ved Roskilde, så kendte hun udmærket til det populære musicalteater i Odense. 

- Der er mange, som gerne vil noget inden for musicals, der har været med i Elite Teatret. Så det var sådan set derfor, at jeg gik til audition. Da jeg så fik hovedrollen, så var jeg sådan, 'årh, så VIL jeg bare være med'.

Og selvom det både har været tidskrævende og dyrt at rejse mellem Sjælland og Odense, så gør hun det gerne. 

- Jeg synes, det er det værd, men jeg tror også, det er fordi, jeg jo vil det så meget, siger hun. 

Sammen med 17 andre skuespillere og dansere skal hun på scenen onsdag aften, hvor Rock of Ages har premiere på Magasinet i Odense. Men allerede nu føler Ophelia Willey, at hun har lært en masse af at være med. 

- Jeg tør meget, efter jeg har været med i den her forestilling, fordi der er så mange ting, jeg skal. Også det med at have en bærende rolle. Det har været en meget stor ting for mig at have så meget ansvar, og holde styr på så mange ting, fortæller hun.