I det fynske folks tjeneste

Oprydning afsluttet: Brændende lastbil spærrede motorvejen

En lastbil med træpiller er brudt i brand på Fynske Motorvej, der torsdag formiddag er spærret mellem afkørsel 52 og 53 i vestlig retning.

00:22

En lastbil med træpiller er brudt i brand på Fynske Motorvej. Video: Ole Holbech

Opdatering klokken 09.58:

Motorvejen er nu helt genåbnet. Der er fortsat forlænget rejsetid.

---

En brændende lastbil har torsdag morgen spærret Fynske Motorvej i vestgående retning mellem afkørsel 52 Odense SV og afkørsel 53 Blommenslyst.

Vejdirektoratet anbefaler, at bilister i stedet kører ad Middelfartvej, rute 161.

 Det er så uheldigt, at lastbilen er fuldt læsset med træpiller, der kan brænde - også længe

Thomas Bentsen, vagtchef, Fyns Politi

Fyns Politi skriver på Twitter, at de forventer, at motorvejen vil være spærret i længere tid, men at der fra omkring klokken 07.30 til klokken 08.30 vil være et enkelt spor åben. 

- Vi kan lige så godt få afviklet noget trafik, mens vi venter på assistance, siger vagtchef ved Fyns Politi, Thomas Bentsen.

Derefter bliver motorvejen mod vest lukket helt, mens oprydningsarbejdet afsluttes. Politiet kan ikke sige noget om, hvornår de forventer at være færdige, så motorvejen kan genåbnes.

Muligvis selvantændt

Hvad der præcis er årsagen til branden, kan politiet på nuværende tidspunkt ikke sige med sikkerhed. Men en mulighed er, at læsset på vognen er selvantændt. 

- Det er så uheldigt, at lastbilen er fuldt læsset med træpiller, der kan brænde - også længe, siger Thomas Bentsen.

- Sådan nogen træpiller kan selvantænde, hvilket vi også har en formodning om er sket, siger vagtchefen.

Fyns Politi modtog anmeldelsen om den brændende lastbil klokken 06.41. 

- Chaufføren kørte ind i nødsporet og flygter ud af den brændende lastbil. Hurtigt derefter var lastbilen helt overtændt, siger Thomas Bentsen.

Politiet og brandvæsnet er på stedet og har rekvireret en lastbil og en stor maskine, der kan fjerne træpillerne fra lastbilen.

- Vi har holdt et enkelt spor åben, mens vi venter på grabben. Når den kommer omkring klokken 08.00, lukker vi motorvejen helt, mens vi får ryddet op, siger Thomas Bentsen.

Uheldet er sket nord for Ravnebjerg, og politiet opfordrer bilister til at søge alternative ruter.

Ifølge Vejdirektoratet forventes motorvejen først helt genåbnet omkring klokken 10.00. Politiet kan ikke komme med et konkret bud, men lover, at de nok skal skynde sig.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få det til at gå hurtigst muligt, siger vagtchefen.