I det fynske folks tjeneste

Oprydning i rotteplaget institution i gang

Oprydningen og en total rengøring af en rotteplaget institution i Odense startede onsdag morgen. Børnene blev kørt i bus til et aktivitetshus i Vollsmose.

Alt i institutionen skal nu renses og det der ikke kan renses eller vaskes bliver smidt ud

20 børn blev kørt til et aktivitetscenter i Vollsmose onsdag morgen

1 af 4

De 55 små børn må undvære deres vuggestue i en uge. Omkring 20 vuggestuebørn blev derfor kørt til Aktivitetshuset Freje i Vollsmose.

- Forældrene har været meget forstående. Det er jo irriterende at skulle tage ekstra feriedage lige efter juleferien, men man vil jo heller ikke sende sine børn ind et sted, hvor der måske er levende rotter, siger leder af Det Engelske Pakhus, Bitte Engelbæk.

Lækage på kloakrør

Da børnene var ude, gik Mortalin og ISS i gang med at finde årsagen til at der er rotter og en total rengøring.

Gulvet skal brækkes op og alt skal enten renses eller destrueres. Tirsdag sendte Mortalin et kamera ned under gulvet og noget tyder på, at der en lækage til kloakrør, som kan være det sted rotterne er kommet ind i institutionen.

Dyr affære

Oprydningen og rengøringen bliver en dyr affære, og institutionslederen håber, at Odense Kommune vil hjælpe til.

- Udgifterne løber formentlig op i mere end 100.000 kroner, så jeg håber at institutionsafdelingen vil hjælpe os, så det ikke går ud over børnene, siger Bitte Engelbæk.

Hvor mange rotter der er i institutionen og hvor længe de har været der, ved man endnu ikke. Men institutionsledelsen regner med at de kan huse børnene igen fra på mandag.