Optimisme inden nye forhandlinger: - Nu er det slut med det hejs

Der er optimisme at spore over hele linjen, da TV 2 Fyn møder flere af partierne på vej til forhandlinger om rådmandsposterne i Odense Kommune.

Efter flere dage med forhandlinger mødtes partierne i Odense Kommune igen tirsdag klokken 17.

Og her er der en stærk tro på, at der lander en aftale samme aften. Sådan lyder det blandt andre fra den nuværende borgmester Peter Rahbæk Juel (S) på vej til forhandlingerne.

- Der bliver lukket en aftale i aften enten på den ene, anden eller tredje måde. Det har på alle måder været et træls forløb, siden Enhedslisten smuttede fra aftalen. Men vi skylder byen at lande en aftale, siger han til TV 2 Fyn.

Vi har oplevet lidt af hvert

Ordlyden er den samme fra Nye Borgerliges Andreas Møller og SF's Brian Dybro, da han ankom til Odense Rådhus.

- Nu er det slut med det der hejs frem og tilbage, siger Brian Dybro.

De radikales Susanne Crawley er også optimistisk, men kan ikke love noget i lyset af, hvordan det gik med den seneste aftale, lyder det.

- Jeg tror, vi bliver færdige i aften, men jeg har jo oplevet lidt af hvert her den seneste uge, siger hun.

Tro kan ikke altid flytte Enhedslisten

Hvis der skal komme en afslutning tirsdag aften, kræver det, at der bliver sat underskrifter på en ny konstitueringsaftale, efter den tidligere blev opløst søndag.

Her meddelte Enhedslistens Reza Javid, at partiet havde lavet en aftale med Venstre for at sikre Enhedslisten en rådmandspost.

Søren Windell tror dog også på, at det kommer til at ske tirsdag aften, selv om de er mange, der skal blive enige.

- Tro kan flytte bjerge, men det er ikke altid, det kan flytte Enhedslisten. Jeg er optimist, og jeg satser på, at vi får lukket det her i dag. Vi skal lave en god aftale for alle parter, siger Søren Windell, da han kort før klokken 17 gik mod forhandlingslokalet.