I det fynske folks tjeneste

Oscarvinder underviser fynske skolebørn

I dagene efter påske får tre fynske skoler besøg af professionelle filmfolk, som underviser både lærere og elever i kunsten at lave en film.

01:00

1 af 2

Det er blandt andet den Oscarvindende instruktør Martin Strange-Hansen, der tirsdag kommer på besøg på skoler i Odense og på Ærø.

Undervisningsforløbet er en del af skolefilmprojekt Give Me Five, og elever og lærere får undervisning i både kamera, klipning, lyd, skuespil og instruktion.

- Eleverne bruger hele tiden filmmediet. De ser masser af film, og de laver dem selv med deres mobiltelefoner. Vi vil gerne være med til at høje deres kompetencer og inden for filmproduktion med disse kurser, siger projektleder Malene Lohmann fra Kulturregion Fyn.

Eleverne bliver delt ind i hold, og målet er, at eleverne på overbygningen skal kunne producere film allerede efter en kursusdag.

- Vi ved at det virker. Det giver eleverne indblik i filmproduktion, men skaber samtidig inklusion, sociale kompetencer og styrker elever, der har udfordringer inden for det skriftlige, fortæller Malene Lohmann.

Tirsdag bliver filmundervisningen skudt i gang på Søhusskolen, og dagen efter fortsætter det på Hunderupskolen og torsdag på Marstal Skole.

- I Kulturregion Fyn vil vi gerne arbejde med at Fyn er film, og vi håber at disse kurser kan være med til at stimulere det mangfoldige filmmiljø på Fyn, siger Malene Lohmann.