Otte ugers ventetid på køreprøve: Vild, dyb frustration

Køreklare elever må vente op til otte uger, før de kan komme til køreprøve i Odense. Kørelærerne er frustrerede.

Semiha Kuzey skulle fredag til køreprøve i Odense.

Den prøve havde hun ventet seks uger på - og den ventetid er hun ikke ene om.

Hos Kørekort Xperten i Odense  oplever de, at køreklare elever må vente i helt op til otte uger, før politiet har tid til at stille en motorsagkyndig til en køreprøve.

- Min følelse er vild, dyb frustration. Jeg synes, det er så ubehageligt, siger Martin Dupont, der er kørelærer ved Kørekort Xperten.

Han føler, at han bliver sat i en vanskelig situation på grund af den lange ventetid.

- Vi må retfærdiggøre politiets beklagelige arbejdssituation overfor vores elever. Men at det er os, der skal gøre det, synes jeg egentlig er utilstedeligt af politiet; at vi hele tiden skal forklare deres arbejdssituation, og at de så tager vores elever som gidsler. Det synes jeg er ubehageligt, siger Martin Dupont.

Den lange ventetid på at komme op til køreprøve skyldes ifølge Fyns Politi store problemer med et nyt IT-system.

- Generelt er der ikke lange ventetider, men lige for tiden er der selvfølgelig lidt, fordi vi er ved at indføre et nyt bookingsystem, og det skal vi lige have lært at kende, siger Holger Warmbier, der er leder af trafiksektionen ved Fyns Politi.

Den forklaring køber de dog ikke hos Dansk Kørelærer-Union, der er hovedorganisationen for Danmarks kørelærere.

- Ventetider i størrelsesordenen seks til otte uger, det kan ikke skyldes et nyt EDB-system. Det må tillægges manglende ressourcer, siger René Arnt, der er landsformand i Dansk Kørelærer-Union.

At det skulle skyldes ressourcemangel, afviser de imidlertid hos Fyns Politi.

- Køreprøver det er noget, vi prioriterer meget højt, der er der slet ikke nogen tvivl om. I det øjeblik, at vi mangler en køreprøvesagkyndig, af den ene eller den anden årsag, så finder vi en køreprøvesagkyndig et andet sted. Der er ingen tvivl om, at køreprøver er prioriteret absolut højest, siger Holger Warmbier.

Den lange ventetid fik ærgerlige konsekvenser for Semiha Kuzey. Hun dumpede sin køreprøve.

- Jeg har næsten glemt, hvordan man kører bilen. Jeg synes, det er pisseirriterende, at jeg skal vente på en ny køreprøve nu, for det tager så lang tid. Det irriterer mig faktisk rigtig meget, siger Semiha Kuzey.

Ventetiden på at komme op til den afsluttende køreprøve er eksploderet på Fyn.