OUH afblæser skoldkopper-karantæne

Efter en måneds karantæne har der stadig kun været et tilfælde af skoldkopper på neonatal-afsnittet på OUH. Derfor er afsnittet nu blevet erklæret skoldkoppefri.

For en måned siden fik et barn på OUHs neonatalafsnit konstateret skoldkopper og OUH valgte at isolere samtlige børn, der kunne være blevet udsat for smitte.

Sygdommen kan være meget farlig for de for tidligt fødte børn med svækkede immunforsvar, og derfor valgte afsnittet at isolere samtlige børn, der kunne være blevet udsat for smitte.

Nu er den maksimale inkubationstid for sygdommen passeret, og der har ikke vist sig flere tilfælde af skoldkopper på afdelingen.

Afsnittet er derfor blevet erklæret skoldkoppefrit.

- Det er en god dag i dag. Selvom vi har taget alle mulige forholdsregler, har vi hele tiden haft den tanke i baghovedet, at smitten allerede kunne havde spredt sig til flere, inden vi opdagede den. Derfor drager vi alle et lettelsens suk, nu hvor det står klart, at vi kun havde det oprindelige, ene tilfælde, siger specialeansvarlig overlæge Sven Mortensen.

Udbruddet af skolekopper får dog ikke OUH til at stramme op på afsnittets besøgsregler. I dag må kun søskende - og kun hvis de har haft skoldkopper - besøge afsnittet. Alle andre børn har ikke adgang.