OUH: Beboere ved vaccinationscenter kan se frem til mindre trafikkaos

OUH sætter nu sine egne folk til at dirigere trafikken i området omkring vaccinationscentret på Athenevænget. Og Odense Kommune vil gøre det mere sikkert at færdes på stierne.

- For at afhjælpe de gener, som trafikken medfører i boligkvartet omkring vaccinationscentret, vil vi nu uddanne vores egne folk til dirigere trafikken sammen med  hjemmeværnet. 

Det oplyser ledende overlæge Sigurd Boresby-Olsen, som er ansvarlig for covid-19- vaccinecentret på Athenevænget.

Over 300 biler i timen skal kunne ledes væk fra vaccinationscentret på Athenevænget. Derfor tages områdets cykelstier i brug. Foto: August  Sandberg
Over 300 biler i timen skal kunne ledes væk fra vaccinationscentret på Athenevænget. Derfor tages områdets cykelstier i brug. Foto: August Sandberg

Meldingen fra OUH kommer, efter at beboere i kvarteret tirsdag til TV 2 Fyn fortalte, at de var trætte af og utrygge ved de mange biler, der hver dag snor sig gennem området ind til vaccinationscentret på det lukkede Athenevænget. 

Når bilerne skal ud igen, ledes de væk via områdets cykelstier. Det går ud over cyklister og fodgængernes sikkerhed.

Sådan lød det tirsdag fra en frustreret beboer, Christoffer Hindsgaul: 

OUH vil afhjælpe trafikaos ved vaccinationscenter Fotograf: Redigering:

Maks. er nået på Athenevænget

OUH anerkender fuldt ud, at vaccinationscentret medfører meget mere trafik området til ulempe for beboerne. 

 - Selvom vi godt kunne vaccinere flere, end vi gør i dag, så har vi også erkendt, at vi med 300-350 biler i timen er nået et maks. for, hvad området kan bære trafikalt, siger ledende overlæge Sigurd Broesby-Olsen fra OUH.

Vil gerne i dialog med beboerne

- Vi tager opgaven alvorligt. Det er vigtigt, at vaccinationerne de kommende måneder kan foregå så problemfrit som muligt for alle. Og vi vil meget gerne være i dialog med beboerne derude, siger Sigurd Broesby-Olsen.

Og den melding bliver budt velkommen hos beboeren Christoffer Hindsgaul.

 - Det lyder da dejligt, at det sker noget nu. Jeg håber, at de både vil se på skiltningen og sørge for, at der ikke opstår farlige situationer for os beboere, når bilerne kører igennem vores område. 

Stierne plejer at blive brugt af mange skolebørn. Nu har bilerne overtaget stierne. Foto: August Sandberg
Stierne plejer at blive brugt af mange skolebørn. Nu har bilerne overtaget stierne. Foto: August Sandberg

Udkørsel ad cykelstierne

Men mere mandskab til at få trafikken til at glide bedre i området er ikke nok. Det mener  en anden beboer, Asger Kjærgaard- Vistisen. Han tør ikke lade sine børn cykle i skole på fællesstien, der bruges til at lede biltrafik væk fra vaccinationscentret.

- Vi er selvfølgelig alle sammen interesseret i, at der vaccineres flest muligt. Men allerede tilbage i februar advarede vi kommunen mod at bruge vores fællessti til bilerne. De hørte ikke på os dengang, siger Asger Kjærgard-Vistisen.  

quote Allerede tilbage i februar advarede vi kommunen mod at bruge vores fællessti til udkørsel

Asger Kjærgard-Vistisen, beboer, Heliosvænget

Ligesom andre beboere har han foreslået, at bilerne i stedet ledes ad en anden mindre benyttet sti, der går bagom Dalum Rideskole. 

Myndigheder følger udviklingen

Trafikplanen for området ved vaccinationscentret er udarbejdet i samarbejde med OUH, Region Syddanmark, Odense Kommune og Fyns Politi. Parterne holder møde hver uge for at følge udviklingen. 

Men beboernes utilfredshed med, at bilerne ledes væk via en flittigt benyttet fællessti, bliver dog ikke imødekommet.

- Det er tidligere undersøgt om en anden sti, bag om Dalum Rideskole, kan bruges som alternativ. Men den er bedre anvendt som obligatorisk ambulancevej, siger Mie Brøchner, der er funktionsleder i Team Trafik i Odense Kommune.

Bilerne skal også i fremover ledes væk via omnrådets fællesstier
Bilerne skal også i fremover ledes væk via omnrådets fællesstier

Nye grusstier til de bløde trafikanter

Til gengæld arbejder Odense kommune nu på en anden løsning for områdets bløde trafikanter. 

quote Inden for de næste par uger vil blive anlagt en ny sti til fodgængere og cyklister.

Mie Brøchner, Funktionsleder, team Trafik, Odense Kommmune

- Det er planen, at der inden for de næste par uger vil blive anlagt en ny sti til fodgængere og cyklister. En sti parallel med fællesstien, hvor bilerne kører. Stien laves enten som grus-sti eller med plader, oplyser Mie Brøchner til TV 2 Fyn. 

Forelagt den oplysning ser Asger Kjærgaard-Vistisen lysere på fremtiden

- Det lyder som en god løsning. Den burde jo nok have været der fra starten. Mine børn plager hver dag om lov at cykle til skole. Nu ser det ud som om, det snart bliver muligt igen, og det er dejlig nyt, siger Asger Kjærgaard-Vistisen