OUH offentliggør data om behandlinger

Nu bliver det lettere for patienter at danne sig et overblik over de behandlinger, der er blevet foretaget på Odense Universitetshospital.

Det er blevet lettere at få oplysninger om OUHs resultater og erfaringer med en række højt specialiserede behandlinger og operationer.

Og ikke mindst at sammenligne dem med gennemsnittet på landsplan og med de nationalt fastlagte standarder på området.

På ouh.dk offentliggør hospitalet mandag en nem og overskuelig oversigt over udvalgte kvalitetsdata som for eksempel antallet af patienter, der blev opereret for blodprop i hjertet, bristet legemspulsåre og lungekræft, og hvor mange af patienterne, der var i live efter 30 dage og 1 år.

Med offentliggørelsen ønsker OUHs ledelse en større åbenhed om behandlingsresultaterne på hospitalet.

Se kvalitetsdata her

Valide og sammenlignelige data

For at gøre oplysningerne sammenlignelige har OUH valgt stort set at benytte samme model for offentliggørelsen af kvalitetsdata som Rigshospitalet, der var de første i landet til at lægge oplysningerne på deres hjemmeside.

- Vi har valgt kun at benytte oplysninger, der er hentet fra regionernes kliniske kvalitetsdatabaser. De indsamler hvert år data om behandlingen for de største og alvorligste sygdomme og indsatser på alle landets sygehuse. Det betyder, at alle sygehuses behandlingsresultater er opgjort efter samme anerkendte metode og derfor kan sammenlignes uden problemer, forklarer administrerende sygehusdirektør Jane Kraglund.