I det fynske folks tjeneste

OUH ramt af smitsom bakterie

Udbrud af smitsom tarmbakterie på Odense Universitetshospital.

Fire patienter på Geriatrisk Afdeling er ramt af en særlig variant af Clostridium difficile, der kan give svær diare. Patienterne får den specialistbehandling, de har behov for, oplyser OUH.

Ramt for anden gang

Udbruddet kommer, netop som afdelingen var ved at inddæmme sidste uges udbrud af norovirus, og afdelingen har lukket for indtag af patienter.

Clostridium difficileer en bakterie, der findes naturligt i tarmen hos mennesker. Den kan give diare hos patienter på hospitaler og plejehjem, især når patienterne er behandlet med bredspektrede antibiotika.

Svær at få bugt med

Clostridium difficile er meget smitsom, kan give svær diare og medføre større sygelighed og dødelighed end andre varianter. Infektionen kræver desuden længerevarende antibiotisk behandling.

Afdelingen vil blive hovedrengjort, og samtlige rum grundigt desinficeret.

Clostridium difficile er en sporedannende bakterie, som er svær at fjerne med almindelig rengøring. Den er resistent over for alkohol og har en evne til at overleve i omgivelserne.

Udbruddet af Clostridium difficile på Geriatrisk Afdeling G har ingen indflydelse på behandlingen af patienter på resten af hospitalet.