OUH skal udbygges inden flytning

Selvom planen er at bygge et helt nyt superhospital, er Odense Universitetshospital nødt til inden da at udbygge for 300 millioner kroner.

Det fremgår af den plan, som Region Syddanmark lige nu har i høring, skriver Fyens Stiftstidende.

Den har fået navnet "Fremtidens sygehus - fra plan til virkelighed" og er i høring frem til 1. september. Af planen fremgår det, at der på kort sigt er behov for at finde løsninger på de store pladsproblemer, der allerede nu eksisterer på OUH.

Og selv om der på længere sigt skal bygges nyt sygehus i tæt forbindelse med SDU, så er pladsen lige nu så trang, at det nye byggeri skal stå klar i løbet af tre år.

Der skal derfor opføres et midlertidigt byggeri i fire etager på parkeringsarealet vest for det område, som i dag huser Lægeskolen.
De ekstra kvadratmeter skal bruges til en ny akutmodtagelse med 60 sengepladser og intensivkapacitet. Og samtidig skal patienthotellet udbygges med yderligere tre etager.

Hele anlægsprojektet løber op i 308 millioner kroner, og heraf går størstedelen - nemlig 188 millioner til akutmodtagelsen, mens de tre ekstra etager på patienthotellet er budgetteret til 54 millioner kroner. Ifølge planen skal begge projekter stå klar i 2011.