OUH sommer-lukker igen barselsafsnit

OUH lukker også denne sommer Vuggen, der er en særlig afdeling for nybagte mødre på patienthotellet. Begrundelse: OUH skal spare.

I stedet vil nybagte forældre blive henvist til barselsafsnittet på Svendborg Sygehus. Vuggen bliver sommerlukket i tre uger, skriver tv2.dk. Sidste sommer var Vuggen lukket i seks uger.

Fra Odense Universitetshospital lyder forklaringen, at man har valgt at holde ferielukket i juli for at spare penge. Og det på trods af at juli er en af de måneder, hvor der bliver født flest børn.

- Det gør der. Men statistik set er det også det tidspunkt, hvor flest skal have afviklet deres ferie, og det koster for mange penge at indkalde vikarer, siger chefjordemoder på OUH Anette Lund Frederiksen til tv2.dk.

Fakta om Vuggen

Vuggen ved OUH er patient-hotellets barselsafsnit. Vuggen modtager barselskvinder efter normal graviditet og fødsel samt mødre, hvis børn indlægges på børneafdelingen umiddelbart efter fødslen.

Vuggen har 10 værelser, hvor mor og barn bor på enkeltværelse i private og rolige rammer. Fædre har også mulighed for at på værelset sammen med mor og barn.