I det fynske folks tjeneste

Over 500 fester til HGP i Odense

10 bands og afterparty med grand prix-nostalgi og vinderne fra 2015. Der bliver fest i Odense Congress Center på fredag.

Vinderen af det danske Melodi Grand Prix i 1986, Lise Haavik, kommer og underholder. Foto: Bent K. Rasmussen/Scanpix/arkiv

Fredag står den på fest, farver og god musik i Odense, når det årlige Handicap Grand Prix løber af stablen.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

10 bands med udviklingshæmmede og handicappede kunstnere skal dyste om årets Grand Prix sejr. Kunstnerne har selv skrevet både sange og musik og fremfører også selv deres numre på scenen.

05:36

Mød Hanan og Simon, der er helt klar til HGP

Luk video

 "BALI" fra Odense vandt sidste år

Handicap Grand Prix blev sidste år afholdt i Skanderborg. Her løb Odense-bandet ”BALI” med sejren, og derfor er det i år Odense Kommune, der er vært for arrangementet.
 
Ud over selve Grand Prix-konkurrencen, som strækker sig fra klokken 12.00 til 17.00, vil der om aftenen være ”afterparty” med blandt andre Lise Haavik, vinder af det danske Melodi Grand Prix 1986, koncert med BALI, der vandt sidste års Handicap Grand Prix og show ved Vikings Cheerleaders fra Syddansk Universitet.

 

Fakta om Handicap Grand Prix

- Det er 20. gang der afholdes Handicap Grand Prix i Danmark.
 
- Formålet med at afholde Handicap Grand Prix er at skabe et inkluderende fællesskab omkring en unik oplevelse, der giver plads til udvikling af mennesker uanset alder, køn, hudfarve og evner.

- Jury’en består i år af et bredt og stærkt felt af musikkyndige. Dommerne er: Yvonne Jeanette Kjærran, Bo Gryholt, Hans Peter Lund, Basiru Suso og Søren Larsen.
 
- Handicap Grand Prix 2016 er i år udviklet og tilrettelagt sammen med et borgerudvalg bestående af 10 handicappede Odense borgere. De er garanter for, at festen er i brugernes ånd.
 
- Handicap Grand Prix afholdes i Odense Congress Center i Hal C.
 
- Arrangementet strækker sig fra klokken 12.00 til 20.00 (inkl. afterparty). Dørene åbner kl. 11.00.
 
Køb billet og læs mere om Handicap Grand Prix på: www.hgp.dk
 
Følg også med på Facebook: www.facebook.com/HGP2015