Overlæge til Odenses forældre: Pas på mæslinger

Alle forældre til børn i Odenses daginstitutioner og skoler bliver nu opfordret til at overveje at få deres børn MFR-vaccineret, hvis de ikke allerede er det.

Det sker efter et større udbrud af mæslinger i Berlin, hvor et barn på 1½ år er afgået ved døden, og hvor halvdelen af smittede er voksne mennesker.

På meddelelsessystemet "Mitbarn" har Odense Kommunes overlæge inden for Sundhed og Forebyggelse, Susanne Buhl, torsdag lagt følgende besked ud:

"Er dit barn blevet MFR vaccineret?

Et større udbrud af mæslinger i Berlin, hvor et barn på 1½ år er afgået ved døden, og hvor halvdelen af smittede er voksne mennesker, får de danske sundhedsmyndigheder til at reagere.

De senere år er vaccinationsdækningen mod mæslinger fåresyge og røde hunde (MFR) faldet så drastisk at vi fremover kan forvente større udbrud af mæslinger blandt børn og unge voksne i Danmark.

For børn er de anbefalede vaccinationstidspunkter mod MFR 15 måneder og 4 år.

Er man ikke blevet vaccineret på disse tidspunkter, er det aldrig for sent at blive vaccineret. MFR vaccine er gratis for børn under 18 år.

Alvorlige følgevirkninger til vaccinen er forsvindende små sammenlignet med de følgevirkninger der ses efter mæslingesygdom.

Den lægelige anbefaling er at alle børn i Danmark skal vaccineres når de er 15 måneder og 4 år."

Samme meddelelse er lagt ud til forældre til skolebørn på ForældreIntra.

Læs Statens Serum Instituts information om mæslinger