I det fynske folks tjeneste

P-bøder skal stoppe bander

Kommunen skal bruge alle mulige midler og metoder for at stoppe bandekrigen i Odense. Det mener den lokale afdeling af Socialdemokraterne.

Banderne skal bremses.

Sæt dem på gaden

P-bøder til de kriminelle, hvis de parkerer ulovligt. Bandemedlemmer skal sættes på gaden, hvis de bor til leje og for eksempel har ulovlige husdyr. Og aktivering af de kriminelle på kontanthjælp skal foregå om aftenen, så de har dårligere mulighed for at lave optøjer.

Det er nogle af forslagene i en detaljeret og omfattende plan, som Socialdemokraterne i Odense har fremlagt for at komme bandekrigen til livs. En bandekrig som eskalerede i den fynske hovedstad i weekenden og har ført til, at politiet nu tjekker, om folk på gaden har våben på sig.

- Det er en hårdkogt gruppe af kriminelle vi har i vores by, og som hærger uden forståelse og medfølelse for andre mennesker. Derfor skal vi slå hårdt ned, og forfølge dem døgnet rundt med alle de tænkelige lovlige midler vi har i kommunen i samarbejde med politi og Skat, siger rådmand Anker Boye (S), og kalder forslaget for en kommunal Al Capone-model og anslår, at det er muligt at indkredse de involverede i konflikten til omkring 25 familier.

- Derfor skal vi også sætte ind over for børn, søskende og familier, så vi undgår, at de bliver rodet ind i det her, siger han.

I boligforeningen Højstrup, der blandt andet har lejeboliger i Odense bydelen Vollsmose, er der opbakning til indsatsen mod de kriminelle lejere. Direktør Henning Kirk Christensen understreger, at det også er i boligselskabernes interesse, at der bliver grebet ind over for de kriminelle.

- Men vi skal blot huske på, at vi i forvejen griber ind, hvis nogle bryder reglerne. Og hvis de overholder husreglerne, kan vi ikke gøre noget, selvom de laver kriminalitet inde i byen, siger Henning Kirk Christensen, som også er tidligere formand for Boligselskabernes Landsforening.