På tyvetogt i stjålet bil

En 21-årig mand benyttede en gudstjeneste til at stjæle en bil, hvorefter han turede rundt i Odense og begik røveri og indbrud.

Manden gik midt under en gudstjeneste søndag formiddag ind i garderoben i Jacobskirken i Thorsgade i Odense. Her fiskede han en bilnøgle til en Citroën C5 op af en jakkelomme og kørte herefter væk i den stjålne bil. Bilens ejer meldte efter gudstjenesten tyveriet.

Klokken 13 blev bilen observeret efter et tyveri, og søndag aften kl. 19.35 brød den 21-årige ind i et hus på Dalumvej i Odense. Mens han med en medgeringsmand var i gang med at stjæle fladskærm og computer blev han overrasket af husets beboer i stuen. Det fik de to mænd til at true manden med køller inden de flygtede i den stjålne bil i retning mod Bellinge.

En time efter blev den stjålne bil set i centrum. Da politiet ville stoppe den, forsøgte chaufføren at stikke af.

Det udviklede sig til en biljagt ned af Albanigade og Klingenberg og først ved Skt. Anne Plads lykkedes det patruljevognen at få stoppet bilen ved at køre ind i siden på den.

Den 21-årige blev anholdt, mens den anden mand nåede at flygte. Den anholdte tilstod både biltyveriet og indbrudene og hos hans kæreste fandt politiet alle tyvekosterne.

Politiet kender identiteten på medgerningsmanden og han er nu efterlyst.