På denne vej bliver der uddelt 14 fartbøder hver dag

Der blev i 2020 uddelt 5.145 bøder på Bogensevej i Odense-bydelen Næsby, og dermed er strækningen det sted på Fyn, hvor der bliver uddelt flest fartbøder.

Der bliver stadig trykket for hårdt på speederen på Bogensevej i Odense, hvor der i 2018 blev opsat en stærekasse, som kunne fange fartsyndere.

Strækningen er det sted på Fyn, hvor der bliver uddelt flest fartbøder, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Ifølge Rigspolitiet blev der uddelt 5.145 bøder på strækningen i Næsby i 2020. Det svarer til 14 bøder om dagen.

Overhalet af stærekasse i Jammerbugt

Hastighedsbegrænsningen på strækningen er på 50 kilometer i timen. Kører du for stærkt, får du en bøde på mindst 1.000 kroner.

En opgørelse fra 2019 viste, at stærekassen var landets mest indtjenende. Den er dog blevet overhalet i 2020.

Fartbøder på landevej

På H.C. Andersens Boulevard i København blev der i 2020 uddelt 7.436 bøder, hvilket er nok til en førsteplads på listen over landevejsstrækninger med flest bøder.

Herefter følger Slagelse Landevej og Aalborgvej i Jammerbugt, hvor der ligesom på Bogensevej er opsat en stærekasse. Bogensevej kommer ind på fjerdepladsen. 

Derfor er fartstanderne sat op

Ingen andre fynske veje er i top-10, oplyser forsikringsselskabet Gjensidige, der har analyseret tallene fra Rigspolitiet.

- Byveje og landeveje er der, hvor der sker flest ulykker med personskader, og derfor er det også vigtigt, at bilister på disse strækninger overholder fartgrænserne, selvom tallene viser, at de faste fartstandere er travle, siger skadedirektør i Gjensidige Henrik Sagild.

- Man må håbe, at det kan få bilisterne på disse strækninger til at tænke sig om en ekstra gang og sætte farten ned i fremtiden, siger han.

Stærekasserne er opsat på strækninger med høj hastighed og mindst fire ulykker med personskade mellem 2011 og 2015.

Målingen af bilister på Bogensevej i Odense sker ifølge Vejdirektoratet kun i den ene retning - når bilister kommer nordfra fra Bogense mod Odense. Ni af de ti andre stærekasser i Danmark måler i begge retninger. 

Beboer: Folk kører sindssygt

TV 2 Fyn spurgte mandag morgen nogle af de lokale, hvad de mener om de tusindvis af bøder. Paula Pedersen, der bor i Næsby, er glad for, at stærekassen på Bogensevej kan fange fartsynderne.

- Det er okay, at der bliver delt bøder ud, for folk kører som sindssyge her. Jeg synes, det er træls, at folk kører så sindssygt, siger Paula Pedersen.

Hun håber dog, at der en dag ikke bliver uddelt nogen bøder på strækningen, for så ville det være mere sikkert at færdes her.

Folk bliver fanget af skiftende hastighedsgrænser

Bjarne Hempler, der også bor i området, mener, stærekassen er fejlplaceret. I stedet for at have den placeret tæt på Næsbylund Kro burde den stå tættere på Næsby Skole, hvor mange elever færdes.

- Den er fejlplaceret. Stærekasser har selvfølgelig sin berettigelse, men så skal de også være placeret rigtigt. Når man har passeret stærekassen, er der langt op til skoleområdet, siger Bjarne Hempler.

Han har et bud på, hvorfor så mange bilister bliver fanget i at køre for stærkt. Bilisterne, der kører på strækningen, må køre 60 kilometer i timen, lige indtil de rammer strækningen, hvor grænsen er 50.

- Når folk kommer ad Rismarksvej og drejer i krydset, kommer de fra 60 kilometer til 50 kilometer, og det tænker man ikke lige på, forklarer Bjarne Hempler, der har kørt på strækningen i mere end 50 år.