I det fynske folks tjeneste

Pædagog-studerende raser

Pædagogstuderende i Odense raser over nedskæring af timer. Går på gaden onsdag med bannere og slagsange.

Studerende på Odense Socialpædagogiske Seminarium raser over besparelser. Samles i dag til demonstration.

- Vi mister fem timers undervisning om ugen. I stedet må vi nøjes med forelæsning, gruppearbejde og Internet. Det er for dårligt, siger Henriette Taaning, talskvinde for de studerende.

Henriette Taaning undrer sig over, at sagen om "Strandvænget" 
ikke er tillagt større betydning i kommende sparerunde.

- Sagen om "Strandvænget" viste jo hvor grelt det kan gå, når uddannelse og ledelse ikke står mål med de krav der stilles til pædagoger. Derfor er det uforståeligt, at vi mister timer.

Henriette Taaning mener, at overgangen fra selvstændigt seminarium til det fælles University College Lillebælt ødelægger kvaliteten af pædagogernes uddannelse. Men besparelserne rammer også de studerendes sociale liv med hinanden.

- De studerende på CVU-Jelling støtter os, men bliver hjemme i dag. De har kun seks timers undervisning om ugen og har slet ikke samme netværk og kontakt til hinanden, som vi har på Odense Socialpædagogiske Seminarium, siger Henriette Taaning.

Lærerne frygter for kvaliteten

Lærerne på Odense Socialpædagogiske Seminarium udsendte onsdag en sympati-udtalelse til deres elever. I udtalelsen skriver lærerne, at de forstår og deler elevernes harme.

- Lige som for jer kommer seminariets aktuelle situation, med de 4½ fyringer, bag på os. Vi er som jer dybt berørt af forløbet.

Også lærerne frygter, at kvaliteten vil sive ud af pædagog-uddannelsen.

- Vi foreslår, at der gives de økonomiske rammer, så professionshøjskolerne kan leve op til lovgivningens intention om, at skabe de stærke faglige miljøer, der er forudsætning for at leve op til fremtidens faglige udfordringer, skriver lærerne.

Debat om branding af professionshøjskoler