I det fynske folks tjeneste

Pædagoger frygter dårligere integration i Vollsmose

Odense-bydelen Vollsmoses pædagoger frygter, at besparelser på kommunens budget vil få en negativ betydning for indsatsen over for de tosprogede børn.

Børnehaverne i Vollsmose stod tomme hen torsdag formidddag

De yngste børn i den socialt belastede Odense-bydel Vollsmose har hidtil fået ekstra omsorg. Men den frygter pædagogerne nu forsvinder efter, at byrådet onsdag vedtog ikke at forlænge en specialbevilling til børnehaverne i området.

Hidtil har en pulje på 2,3 millioner kroner årligt betydet, at der var flere pædagoger til børnene i Vollsmose end i resten af Odense. Nogle penge der har været hårdt brug for, fortæller Anette Lukasiwcz, næstformand i BUPL Fyn, pædagogernes fagforening.

- Når man har børn, der er tosprogede fra traumatiserede familier, så kræver det meget nærhed, ligesom der er brug for arbejde med tolke og ekstra støtte og vejledning til forældrene. Det bliver svært uden de penge, siger Anette Lukasiwcz til Ritzau. Torsdag formiddag strejkede pædagogerne for at holde fagligt møde.

Jane Jegind (V), børne- og ungerådmand i Odense, forstår godt frustrationerne, og lover, at situationen vil blive drøftet på det førstkommende udvalgsmøde.