I det fynske folks tjeneste

Pædagoger frygter massefyringer

Der skal findes omkring 40 millioner kroner på området for børn mellem 0 og 6 år. Det betyder i følge BUPL, at mellem 70 og 100 pædagoger risikerer at miste deres arbejde.

04:06

1 af 2

Tirsdag var 200 pædagoger samlet til stormøde i Odense for at diskutere kommunens nye og omfattende spareplan.

- Det er lagt op til en meget større belastning, når man skal tage sig af mere sårbare børn, og der vil være færre til at gøre det, og det er den sammenkædning, der gør, at det er helt håbløst, det man har gang i, siger formanden for BUPL-Fyn, Lars Søgaard Jensen.

Spareplanen betyder, at der skal lukkes fire børnehaver for børn med særlige behov og at ordningen med støttepædagoger i dagsinsitutionerne står til at forsvinde. Derudover bliver normeringerne forringet og daginstitutionerne skal i højere grad bruge frivillig arbejdskraft.

- Når vi skal finde så mange penge så betyder det lavere normeringer og dermed færre medarbejdere. vi har lavet ansættelsesstop, og vi har en stor personalegennemstrømning, der betyder, at vi kan tage mange af stillingerne derfra. Men jeg kan ikke udelukke, at der kommer regulære fyringer, siger Børn- og Ungerådmand, Brian Dybro(SF).