I det fynske folks tjeneste

Pædagoger raser over finansiering af skolereform

Pædagogerne i Odense kalder det en katastrofe, at politikerne i Odense vil hente penge til skolereformen fra børnepasningsområdet.

Onsdag fremlagde Børn- og Ungeudvalget i Odense et budgetbidrag, der blandt andet foreslår, at udgifterne på 100 millioner kroner til skolereformen, finansieres ved at hente pengene på børnepasningsområdet.

Hovedparten af de mange millioner vil politikerne hente ved at nedlægge frokostordningen, som alligevel ikke bliver benyttet af ret mange, og ved at tilpasse børnehaverne til det dalende børnetal.

- Nu kan der ikke skæres mere på pasningsområdet, og hvis Odense vil tiltrække nye borgere så går det ikke bare med trafikomlægninger og andre store projekter. Nye borgere vil også have kvalitet i både børnepasningen og i skolerne, siger formanden for BUPL Fyn, Lars Søgaard.

Skolereformen kommer til at koste Odense Kommune 100 millioner kroner fra 2015-18, og det har været en bundet opgave for Børn- og Ungeudvalget at finde pengene i det eksisterende budget.

- Selvfølgelig kan der findes penge til at opretholde anstændige pasningstilbud i Odense. Efter år med nedskæringer vil det være en katastrofe, hvis området skal spare yderligere 100 millioner kroner, siger Lars Søgaard.