Partners, Risk og skak: Brætspil hitter som aldrig før

Fem år er gået, og fynsk café oplever stadig, at folk samles om brætspillene.

Fem år har man kunnet samle sig om Ludo, Matador, skak eller nogle af de nyere brætspil hos Papas Papbar i Odense.

Og lige fra start har der været vind i sejlene.

- Det har været populært fra dag et, og vi oplever stadig en stigende popularitet, siger Jens Neumann, som er ejer af caféen.

Han er en del af en verden, som endnu flere har fået øjnene op for. De firmaer, som leverer spil til ham, kan nemlig berette, at der har været stor efterspørgsel i coronatiden, hvor folk har haft meget fritid hjemme.

På Papas Papbar har man ligesom alle andre caféer været nødt til at holde lukket i perioder under coronaen med de omkostninger, det har ført med sig. Ejer Jens Neumann er dog fortrøstningsfuld.

- Jeg håber på den lange bane, at det (coronanedlukningen, red.) er positivt. At folk får mere smag for brætspil, end de har haft tidligere, siger han.

Ikke forbipasserende trend

Caféejeren mener heller ikke, at brætspilsfeberen er en trend, der lige går over igen. Eksempelvis nævner han computerspillene, der gjorde sit indtog i 80’erne og kun er blevet mere og mere populære.

- Vi har mere fritid end nogensinde før, så jeg kan ikke se, hvorfor det skulle stoppe, siger Neumann.

Jens Neumann, som ejer Papas Papbar, mener, brætspil er kommet for at blive.
Jens Neumann, som ejer Papas Papbar, mener, brætspil er kommet for at blive.
Foto: Thomas Larsen-Bjerre

Papas Papbar er også godt fyldt søndag, da TV 2 Fyn besøger stedet, og ved et bord sidder tre unge mænd, som til daglig bryder deres hjerne med bøger om anatomi og sygdomme.

De tre medicinstuderende Klaus Rasmussen, Emil Grosell og Magnus Bonnesen er i gang med et spil, som tager udgangspunkt i det populære univers fra Ringenes Herre-triologien.

De har været meget på caféen, når læsningen skulle have en pause, og det er et godt sted at komme tættere på studiekammeraterne, lyder vurderingen.

- Det er et oplagt sted for at lære hinanden at kende. Når man skal lære nye medstuderende at kende, så er det et totalt go to-sted, siger Emil Grosell.

Papas Papbar ligger i den odenseanske gade Skt. Knuds Kirkestræde i lokaler, som plejede at huse pladebutikken Moby Disc.