"Passede ikke ind": Afvist i døren til Café Kræz

Natten til søndag blev Mahmoud Daoud afvist i døren på Café Kræz, fordi han "ikke passede ind". Han beskriver situationen som et eksempel på diskrimination og åbenlys forskelsbehandling.

Opdatering
Clock13. okt 2019, kl. 14:52
Opdateret med video og citater fra Mahmoud Daoud
Clock13. okt 2019, kl. 18:10
Opdateret med kommentar fra indehaver af Café Kræz, Mikkel Søe-Pedersen

Der var umiddelbart ikke noget at stille op, da Mahmoud Daoud natten til søndag ville ind på Café Kræz.

Daoud, der er daglig leder af Ringe Kost- og Realskole og tidligere byrådskandidat for Radikale Venstre, blev nægtet adgang med besked om, at han ikke passede ind. Det fortæller han til TV 2/Fyn.

Det på trods af, at han kom direkte fra et bryllup og derfor var i både laksko og skjorte. 

- Egentlig var vi til en bryllupsfest. Vi var færdige ved ettiden, og så går vi herned mod Café Kræz for at være en halv time til en time for at hygge os videre, siger Mahmoud Daoud. 

Bedt om at tage hjem

quote Jeg er ikke kriminel, og jeg har været en offentlig person i mange år og har været formand for integrationsrådet og leder på et opholdssted. Jeg opfører mig ordentligt, så det var en stor ydmygelse for mig

Mahmoud Daoud, daglig leder af Ringe Kost- og Realskole

Han fortæller, at han af dørmanden først blev bedt om at vise ID, for derefter at blive afvist i døren uden anden begrundelse end at, han "ikke passede ind".

- Så siger jeg, "hvordan kan det være?, hvad mener du med, at jeg ikke passer ind?", fortæller Mahmoud Daoud om episorden.

Han tilføjer, at dørmanden ikke besvarede spørgsmålene, men bad ham om at gå. Mahmoud Daoud har før oplevet at blive afvist i døren på grund af sit etniske udseende, men aldrig før i Odense.

Til TV 2/Fyn fortæller Mahmoud Daoud, at han ved episoden ikke var fuld, og efterfølgende talte med nogle betjente fra en politipatrulje, der tilfældigvis var i området. 

Mahmoud Daoud har før oplevet at blive afvist i døren uden begrundelse. Men natten til søndag oplevede han for første gang, at det skete i Odense. 
Mahmoud Daoud har før oplevet at blive afvist i døren uden begrundelse. Men natten til søndag oplevede han for første gang, at det skete i Odense. 
Foto: Privatfoto

Oplevede ikke at få hjælp

Ifølge Mahmoud Daoud var der ikke noget, politiet kunne stille op. 

- En af betjentene siger til mig, at de har ret til det, fordi de (Café Kræz, red.) har et skilt, hvor der står, at de kan afvise dem, de gerne vil afvise, siger Daoud. 

Han forstår ikke, at der ikke var hjælp at hente. 

- Vi skulle bare høre efter, hvad der blev sagt, og gå vores vej. Så vi oplevede heller ikke, at ordensmagten griber ind eller gør noget, siger han. 

quote Afvisninger på Café Kræz har absolut ikke noget med etnisk herkomst at gøre. Men i den konkrete sag ved jeg ikke, hvad der har ført til en afvisning

Mikkel Søe-Pedersen, ejer af Café Kræz

Han forstår, at man nogle gange kan være nødt til at afvise folk, hvis der er mange i byen, eller hvis man har tøj på, der ikke er passende. Men at man ikke bliver lukket ind uden anden begrundelse, end at man ikke passer ind, er helt uforståeligt, mener han. 

- Jeg er ikke kriminel, og jeg har været en offentlig person i mange år og har været formand for integrationsrådet og leder på et opholdssted. Jeg opfører mig ordentligt, så det var en stor ydmygelse for mig, siger Mahmoud Daoud. 

Café Kræz er tidligere dømt for at diskriminere personer af anden etnisk baggrund, men det var inden den nuværende ejer, Mikkel Søe-Pedersen, overtog stedet. 

Ejer: Vi afviser ikke på baggrund af etinicitet 

Til TV 2/Fyn fortæller Mikkel Søe-Pedersen, der ikke selv var til stede under episoden, at man ikke afviser folk ved døren på baggrund af hudfarve.

- Afvisninger på Café Kræz har absolut ikke noget med etnisk herkomst at gøre. Men i den konkrete sag ved jeg ikke, hvad der har ført til en afvisning, siger han og fortsætter: 

- Præcis hvad, der er sket, ved jeg ikke, men det er jeg i gang med at undersøge. 

Oversigt

    Oversigt