Patienter kan parkere gratis

Et nyt betalingssystem træder i kraft på OUHs parkeringspladser fra den 1. december.

Fra denne dato er det for gæster og personale slut med at parkere gratis tæt på OUH's bygninger. De skal som noget nyt betale 12 kroner i timen for at parkere på OUHs parkeringspladser fra klokken 8 til 16.

Til gengæld behøver hospitalets patienter ikke gribe til lommen efter mønter. De kan i stedet indsætte deres sygesikringskort i en automat, som kan sammenholde cpr-nummeret med de indkaldte patienter. På den måde kan patienterne altså fortsat parkere gratis.  

Den nye ordning skal altså være med til at sikre patienterne en parkeringsplads så tæt på hospitalet som muligt.

Det vil dog fortsat være gratis for både personale og gæster at sætte bilen på parkeringspladserne vest for OUH eller ved Dyrskuepladsen.  

link - Se kort over hvilke parkeringspladser der fortsat er gratis

OUH får del i indtægterne

OUH har lavet en aftale med Parkeringsgruppen Aps, som skal sørge for at gæster og ansatte ikke parkerer ulovligt. Hvis det sker, vil det koste 510 kroner i bøde.

Indtægter fra bøder får OUH ikke del i. Men de deler parkeringsafgifterne med Parkeringsgruppen Aps. Derved regner OUH  med at få en omsætning på mellem fire og seks millioner kroner om året. Penge som skal bruges til at forbedre trafikken omkring hospitalet.