I det fynske folks tjeneste

Patientforening kræver handling: - Ventetider på OUH er skammelige

Michelle Sander lider af kronisk hovedpine og skal vente tre år på at komme i behandling. Patientforening kræver politisk handling.

Foto: Sisse Stroyer / Scanpix

OUH har de længste ventetider i landet, når det drejer sig om migrænepatienter. På TV 2/FYN har vi i løbet af de seneste dage fortalt, hvordan blandt andre Michelle Sander, der lider af kronisk hovedpine, må vente i tre år, før hun kan få behandling.

Formanden for HortonForeningen, der er Danmarks patientforening for hovedpineramte, er oprørt over OUH’s lange ventetider, som han kalder skammelige. Han kræver politisk handling. 

Læs også Lider af kronisk hovedpine: - Ventetiden på behandling er tre år

- I HortonForeningen kontaktes vi jævnligt af kronisk hovedpineramte medborgere, der er ulykkelige over at måtte vente i måneder og år på at få hjælp af det offentlige sundhedsvæsen, siger Christian Hansen.

Han peger på, at man på regionshospitalet i Viborg har nedbragt ventetiden til 10 uger.

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke fra politisk side kræver undersøgt, hvad man har gjort godt i Viborg, så succesen kan overføres til resten af landet, fortæller han.

Kronisk hovedpine: - Jeg har ventet i halvandet år

Hovedpineklinikken i Odense blev oprettet i 2013, og ventetiden har siden været stigende. Alle hovedpineklinikker i landet overskrider behandlingsgarantien på 30 dage.

Migræne skønnes at være årsag til 14 procent af al sygefravær, og i en rapport fra Sundhedsstyrelsen blev det i 2015 vurderet, at hovedpine hvert år koster 1,2 milliarder kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

Omkring 100.000 danskere lider af hovedpine, der kræver behandling. Er du fynbo ligesom Michelle Sander, er der i forhold til resten af landet længere ventetider på at komme i behandling. 

00:31 Luk video

- Jeg synes ikke, det er okay, at man skal vente så lang tid, siger Michelle Sander.

- Jeg har ventet i halvandet år, og de sagde til mig dengang, at der var tre års ventetid. Det er ikke sjovt at vide, at der er halvandet år endnu – måske mere, fortæller Michelle Sander.