Patientforening raser over skidt: Folk risikerer at dø

Snavs og manglende rengøring er skidt for sårbare patienter. Folk risikerer jo at dø af infektioner, lyder det fra Patientforeningen efter OUH dumper i rengøringen.

I en ny rapport dumper en ekstern kontrolenhed rengøringen flere steder på sygehuset efter den halvårlige kontrol, der blev iværksat i 2013 netop på grund af mangelfuld rengøring.

Det er især den strengeste standard for rengøring på de stuer, hvor de allermest sårbare patienter behandles, der halter. Det er eksempelvis blodstænk på netlofter over operationslejer, slidt inventar med afskalninger, hvor skidtet kan gemme sig, samt mangelfuld rengøring af diverse udstyr.

- Det er dybt bekymrende, at OUH i den grad dumper. Det er ganske enkelt blevet farligt at blive indlagt på OUH, fortæller Landssekretær i Patientforeningen Niels Jørgen Langkilde til TV 2/Fyn. 

- Folk risikerer jo at dø af infektioner. 

- Vi har fået mange henvendelser fra patienter, der er rystede over den mangelfulde rengøring, slutter han. 

Ifølge OUH-direktør Judith Mølgaard tager man situationen meget alvorligt og har straks fået rettet op på de værste fund og gennemførte en ny kontrol. Desuden gennemføres der en ny kontrol af hele sygehuset allerede i januar. Det siger hun til fyens.dk.