I det fynske folks tjeneste

Påvirket 20-årig anholdt i bil: Sigtet for fem forskellige ting

En 20-årig mand blev natten til onsdag anholdt for blandt andet at køre bil i påvirket tilstand. Han kan nu se frem til en lang række sigtelser.

Foto: Martin Sylvest Andersen - Scanpix

En hundepatrulje så tilfældigt en bil passere for rødt i et lyskryds ved Astrupvej i Odense natten til onsdag. Patruljen stopper bilen for at forklare chaufføren, at det ikke går at køre over for rødt.

Men den unge chauffør er ikke meget for at tale med politiet. I hvert fald finder politiet hurtigt ud af, at han ikke er den, han udgiver sig for at være.

- Betjentene finder hurtigt ud af, at han ikke er den, han udgiver sig for at være. Det kan hurtigt slås op, og det passer ikke med det, han siger. Så han har altså oplyst et falsk navn, og patruljen siger til ham, at det paser ikke, hvad han siger, fortæller Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Flere problemer

Her fra starter en længere række af problemer for den 20-årige unge mand.

Betjentene finder ud af, at han ikke har noget kørekort, og så synes de, at han virker som om, han er påvirket.

- Patruljen fatter ud fra mandens opførsel mistanke om, at han er påvirket af euforiserende stoffer eller alkohol, så han bliver anholdt og kommer med ind på politigården, siger Hans Jørgen Larsen.

Derudover vælger politiet at beslaglægge den unge mands bil.

- Da de finder ud af, hvem han er, finder de også ud af, at han ikke har noget kørekort. Og da han er en, vi kender i forvejen, konfiskerer de hans bil. Når vi gør det, så har han prøvet lidt af hvert, og han har gjort det flere gange, siger vagtchefen.

Den 20-årige mand, der blev anholdt klokken 01.44, sidder lige nu på politigården i Odense, hvor han er blevet sigtet for at køre bil uden kørekort, for at køre over for rødt, for at køre i påvirket tilstand, for at oplyse falsk navn og for ikke at oplyse sit eget navn.