I det fynske folks tjeneste

Påvirket af både alkohol og stoffer: 19-årig bilist anholdt to gange på én nat

En 19-årig mand blev natten til lørdag anholdt hele to gange. Begge gange blev han sigtet for at køre bil under påvirkning af både alkohol og stoffer.

En 19-årig mandlig bilist blev natten til lørdag anholdt hele to gange. Han er i dag vågnet op til en dobbelt sigtelse for at køre bil under indflydelse af både alkohol og stoffer. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix

En ung mand fra Odense havde en begivenhedsrig nat, hvor han ikke bare én men to gange blev anholdt af politiet og sigtet for at køre bil, selv om han var påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer.

Første gang blev han standset klokken 23.30 på Middelfartvej i Bolbro i det vestlige Odense. Politifolkene mistænker den 19-årige bilist for at være påvirket af spiritus og euforiserende stoffer, så han bliver anholdt og bragt ind til Politigården. Her får han taget en blodprøve, og så bliver han løsladt igen.

Hun hidser sig op og kalder politifolkene for en række grimme ting, hvor fucking og svin indgår i alle mulige afskygninger

Thomas Bentsen, vagtchef ved Fyns Politi

Få timer senere støder politiet på ham igen. Stadig i bil, stadig bag rattet og stadig påvirket.

- Vi støder på ham igen klokken 04.40 i Ansgargade i Odense, hvor han er kørende i samme personbil og stadig i spirituspåvirket tilstand, siger Thomas Bentsen, vagtchef ved Fyns Politi. 

Den 19-årige bliver endnu engang anholdt og bragt ind til spiritusprøve.

Læs også Bilen fuld af legetøj: Tre anholdt for indbrud i legetøjsbutik

Kvindelig passager

Anden gang var han imidlertid ikke alene i bilen. Den unge mand har en 18-årig kvinde med sig, og hun er ikke helt tilfreds med, at poilitiet tager chaufføren fra hende.

- Hun hidser sig op og kalder politifolkene for en række grimme ting, hvor fucking og svin indgår i alle mulige afskygninger, fortæller vagtchefen. 

Kvinden, der kommer fra det sydlige Odense, ender også med at blive anholdt, både fordi hun ikke vil dæmpe sig og standse sin fornærmelige adfærd, og fordi hun nægter at lade sig visitere.

- Hun er nu blevet sigtet for fornærmende adfærd og for at lægge hindringer i vejen for udførelse af tjenestemandsgerning, som det hedder. Altså for at modsætte sig anholdelse, siger Thomas Bentsen.

Den 19-årige mandlige bilist er sigtet for to gange spirituskørsel samt to gange kørsel under indflydelse af euforiserende stoffer.

Læs også Smadrede rude og brød ind i Lidl