Penge på vej til fyrede fra Lindø

105 millioner kroner fra Globaliseringsfonden på vej til fyrede Lindø-ansatte.

Kerteminde og Odense kommuner og Region Syddanmark søgte oktober 2010 om støtte til at videreuddanne og omskole de fyrede folk fra Lindø.

Fredag anbefaler EU Kommissionen, at EU Parlamentet nu frigør pengene. Penge forventes at komme inden for det næste halve år.

- Vi har ventet længe på pengene og er meget glade for, at de nu er lige på trapperne. Og nu går vi altså i gang. Indtil vi endeligt har pengene i hus, lægger vi de nødvendige beløb ud, så de første tilbud til Lindø-medarbejderne endeligt kan sættes i gang, fortæller Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Soc.dem.

Planen er klar

EGF Lindø-sekretariatet har længe haft en uddannelsesplan klar.

De afskedigede medarbejdere kan vælge mellem branchespecifikke områder indenfor teknologi, bygge og anlæg samt almen og videregående uddannelse, undervisning i en virksomhed og iværksætteri.

- Pengene fra Globaliseringsfonden giver de opsagte medarbejdere på værftet en unik chance for at komme videre i arbejdslivet. Alle aktiviteter tilrettelægges i tæt samarbejde med den enkelte person, fortæller Annette Vilhelmsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kerteminde Kommune, SF.