I det fynske folks tjeneste

Penge til støjværn ved Sanderum

Naboer til E20 motorvejen i Odense er bekymrede for, at den øgede trafik kommer til at skabe mere støj. Men nu er der penge på vej til et støjværn

TV 2/Fyn erfarer, at Sanderum får støjværn langs motorvejen Foto: Jonas Mattsson

TV 2/Fyn erfarer, at regeringen vil afsætte i alt 50 millioner kroner til støjgener flere steder i Danmark – heraf er halvdelen af beløbet på 25 millioner kroner specielt øremærket til et støjværn ved Sanderum ved Odense.

- Jeg er meget bevidst om, at det at leve med støjgener fra f.eks en motorvej kan være en umådelig stor belastning. Derfor har det været en prioritet for mig, at sikre midler til støjreducerende foranstaltninger. Nu er der 25 mio på vej til Fyn, så vi kan få en støjskærm ved Odense SV og samtidig udskiftes det det støjreducerende slidlag, siger folketingsmedlem for Venstre, Jane Heitmann.

Udover pengene til støjværnet bliver der allerede i år lagt ny asfalt på motorvejen - en særlig type asfalt, der giver mindre støj end i dag.

Ifølge vejdirektoratet er 3500 husstande i området plaget af støj.

- Det glæder mig, at Støjgruppen involveres i placeringen af støjskærmen. Jeg håber, at beboerens langs strækningen i fremtiden kan drikke deres aftenkaffe i fred og ro i sommerhaverne, siger Jane Heitmann.

De nærmere detaljer ventes offentliggjort senere tirsdag.

 

02:58 Luk video