I det fynske folks tjeneste

Pengeregn over Rosengårdcentrets andelshavere

Det tidligere I/S DIFKO 35 har netop meddelt, at det planlagte salg af butikscentret Rosengårdcentret nu bliver  gennemført.

Foto: arkiv

Det betyder, at selskabets mange investorer nu får kolde kontanter udbetalt - oven i den løbende udlodning der har været fra anpartsselskabet gennem de seneste 30 år.

En investering i 1983 på 50.000 kroner vil formentlig give en samlet tilbagebetaling på omkring 1,1 millioner kroner før skat.

- Jeg vil ikke sige, at vi holder fest i Holstebro, men vi er da pavestolte af, at det anpartsselskab, vi satte i søen for snart 30 år siden, ender med at blive så gunstigt for investorerne, siger administrerende direktør i DIFKO A/S Carsten Skov-Aggerholm.

God forretning

Det er ikke offentliggjort, hvor meget køber betaler for butikscentret, men alt tyder på, at investorerne får en særdeles fin fortjeneste på deres investering:

- Den investor, som købte en anpart i 1983 og beholdt den, har allerede fået en nettolikviditet på omkring 395.000 kroner efter skat frem til og med 2012, forklarer Carsten Skov-Aggerholm, og fortsætter:

- Dertil kommer, at salget vil give samme investor et udbytte på yderligere omkring 230.000 kroner efter skat pr. denne ene oprindelige anpart, som i dag er ombyttet til 10 andele. Det svarer til, at investeringen årligt er tilskrevet en værdi på 11,3 procent.

Carsten Skov-Aggerholm understreger, at  det endelige regnestykke for hver investor afhænger af den faktiske salgspris, hvor mange anparter investoren har købt, anskaffelsestidspunktet og den enkelte investors skatteforhold.

Det sælgende selskab har aktuelt ca. 800 investorer, og næsten to tredjedele af dem har været med i selskabet siden 1983. Langt de fleste investorer kommer fra Syddanmark.