I det fynske folks tjeneste

Pernille Bendixen fravælger spidsen hos DF

Det bliver ikke Pernille Bendixen, som står i spidsen for Dansk Folkeparti til kommunalvalget i 2017. Pernille Bendixen peger på Christel Gall.

Når der skal hænges valgplakater op i Odense til næste efterår, kommer der ikke til at stå spidskandidat på Pernille Bendixens plakater.

Det bliver ikke Pernille Bendixen, der efterfølger Alex Arendtsen som spidskandidat for Dansk Folkeparti til kommunalvalget i 2017 i Odense. 

Pernille Bendixen, der udover at sidde i byrådet i Odense også er medlem af Folketinget, meddeler nemlig mandag aften, at hun har besluttet ikke at stille op som partiets spidskandiat næste efterår.
 
Som spidskandidat anbefaler Pernille Bendixen i stedet at kollegaen Christel Gall, der har siddet i byrådet siden 2013.  

Læs også Alex Ahrendtsen stiller ikke op i 2017

- Efter at have haft sommerferie og dermed ro til at overveje min fremtid, har jeg valgt at jeg genopstiller til byrådet i 2017.

Det skriver Pernille Bendixen i en meddelelse til TV 2/FYN.

- Da Alex Ahrendtsen har valgt ikke at genopstille, er det derfor vigtigt at vi sikrer en rød tråd i DF Odense, og også nogle erfarne kræfter. 

- Jeg har valgt ikke at stille mig til rådighed som spidskandidat, da jeg sidder i folketinget. Derfor må den plads gå til en anden, og jeg har anbefalet min gode kollega Christel Gall at stille sig til rådighed. Hende vil jeg anbefale, at vi stiller i spidsen, hvis vores medlemmer også synes det. I sidste ende er det deres afgørelse, skriver Pernille Bendixen til TV2/FYN.

Alex Ahrendtsen meddelte i marts, at han efter 10 år i Odense Byråd, vil fokusere på sit arbejde i Folketinget.

Christel Gall har Pernille Bendixens opbakning til at blive spidskandidat for Dansk Folkeparti i Odense ved kommunalvalget i 2017. Christel Gall kom i byrådet i 2013. Foto: Kasper Løftgaard/Fynske Medier