I det fynske folks tjeneste

Peter Rahbæk Juel: - De har blod på deres hænder

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), mener ikke, at den siddende borgmester skal give hånd til kriminelle.

00:23

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) nægtede at trykke Black Army-medlemmers hånd efter et interview med TV2.

Efter et interview med TV2 kom flere medlemmer af Black Army hen til borgmester Peter Rahbæk Juel. De ville give ham hånden, men det nægtede han.

- Jeg vil ikke give hånd til Black Army med det ting, de går og laver. De har blod på deres hænder. De har tæsket udsatte, de har afpresset butikker, de styrer et hårdt og brutalt narkomarked og de prøver at sætte sig på områder af byen, så de skal ikke have den ære, at den til en hver tid siddende borgmester skal give dem hånden, siger Peter Rahbæk Juel. 

Læs også Passet op: Odenses borgmester afviste Black Army

Black Army sure over afvisningen
Episoden udspillede sig torsdag aften, efter et interview med TV2, tæt på Black Armys klubhus på Nyborgvej i Odense. Da Peter Rahbæk Juel sammen med en medarbejder er på vej væk, kommer der først to Black Army-medlemmer, der vil give ham hånden, men det ønsker han ikke.

Derefter kommer der flere til, og til sidst er der ifølge borgmesteren 10 bandemedlemmer, der er sure over, at han nægter at give dem hånden.

Borgmesteren har fredag været til møde med Fyns Politi, hvor han gjorde rede for forløbet. Her fik han den besked, at politiet ser det som en anmeldelse, og politiet vil nu vurdere, om der er grundlag for en efterforskning.

Opdateret klokken 14.42.