I det fynske folks tjeneste

Peter Rahbæk Juel: - Resultatet er langt ud over forventningerne

Stemmerne er talt op, og den kommende borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fik fantastisk personligt valg. Men det betyder også, at der er nogle "lette" mandater, der måske skal hjælpes ind i byrådsarbejdet.

00:27

28.425 personlige stemmer til Peter Rahbæk Juel er noget, der varmer. Ved fintællingen i Marienlystcentret er det stadig nyt for den kommende borgmester, at han og Socialdemokrasterne har fået så flot et valg.

- Resultatet er langt ud over de forventninger, jeg eller nogen andre i vores parti havde regnet med. Selv i det mest optimistiske scenarie. Så jeg er en blanding af at være stolt af resultatet og ydmug, fordi det er mennesker, der lægger ansvaret i mine og i vores hænder for at forbedre deres hverdag, siger Peter Rahbæk Juel.

Nye kandidater

Men det gode valg trækker hele syv nye mennesker ind i den socialdemokratiske byrådsgruppe. Folk, der langt fra har fået Peter Rahbæk Juels personlige stemmetal.

Næstflest stemmer på S-listen går for eksempel til den nyvalgte Maria Brumvig, der kommer i byrådet med 1.159 personlige stemmer. En anden er Hjalte Daniel Hansen, der opnåede 423 stemmer.

Men Peter Rahbæk Juel kalder det en præmis for kommunalvalg, at der kommer folk ind, der stemmemæssigt er lette mandater.

Resultatet er langt ud over de forventninger, jeg eller nogen andre i vores parti havde regnet med. Selv i det mest optimistiske scenarie.

Peter Rahbæk Juel

Men giver det nogen udfordringer i forhold til at skulle styre sin gruppe?

- Jeg er sikker på, at dem, der kommer ind, kommer med kampkraft og god energi, og der er også nogen, der lige skal finde ud af, hvordan det fungerer i en kommune og hvordan det fungerer at være byrådspolitiker, siger Peter Rahbæk Juel og fortsætter: 

Læs også Rahbæk får imponerende antal stemmer: Ikke set siden Jan Boye

- Jeg synes, vi har en god og solid liste. Hvis der mangler noget skoling hist og her, så har vi masser af erfarne folk i partiet, der kan tage de nyevalgte i hånden på den første strækning, indtil de kan gå på egne ben.

Borgmesteren og Black Army

Sent tirsdag aften roste Peter Rahbæk Juels forgænger, Anker Boye, den kommende borgmester for en flot valgkamp, men han nævnte også, at de kontroverser, der har været med banden Black Army borgmesteren personligt, kom på et gunstigt tidspunkt.

Kan man sige at Black Army har hjulpet din valgkamp på grund af den ballade, du havde med dem?

Læs også Passet op: Odenses borgmester afviste Black Army

- Jeg det lidt svært med den diskussion, fordi jeg synes, det er så bestialsk, det de går og laver og den måde, de afpressede butikker på. Også den måde, de prøvede at antaste mig på. Jeg er glad for, at vi har fået dem slået tilbage. Men det er da rigtigt nok. Det kan jeg også mærke på den respons, jeg har fået. Jeg tror, at der er mange, som er tilfredse med den måde, jeg som borgmester har håndteret den situation, de bragte byen i og også helt konkret bragte mig i, siger Peter Rahbæk Juel.

Ikke tid til at nyde sejren endnu

Det har været en travl tid med valgkamp for Peter Rahbæk Juel. Men selvom det endelige valgresultatet foreligger, er der endnu ikke tid til at lade det synke ind, at det er lykkedes at vinde borgmeserposten selv denne gang.

- Der kommer til at gå nogle dage i hvert fald. Nu skal vi finde ud af, hvem der skal sidde i hvilke udvalg, hvem skal have hvilke poster. Jeg tror, når det puslespil er lagt og når vi har en dagsorden til det konstituerende byrådsmøde, så vil jeg sætte mig ned med fruen, smække benene op og tage et glas vin og sige: Nu er den altså hjemme.