I det fynske folks tjeneste

Piger afhøres i sag om gule biler

Inden for to måneder har fire små børn i Odense-forstaden Fraugde fortalt, at de er blevet stoppet af mænd, der har forsøgt at lokke dem med op at køre. Fyns Politi tager nu en samtale med de fire piger, for at søge efter nye oplysninger i sagen.

Fælles for sagerne er, at pigerne fortæller at bilen var gul. Men ellers er sagerne meget forskellige. Også tidspunktet på dage er forskelligt.

Den første episode foregik fredag den 18. marts klokken 7.17, den næste torsdag den 31. marts klokken 17.20 og så igen torsdag den 28. april klokken 16.15.

Seneste tilfælde var søndag 8. maj. En ni-årige pige var på vej hjem fra at have leget med en veninde, da en gul bil kørte op på siden af hende. Pigen fortæller, at en mand i bilen spurgte, om hun ville have noget slik eller med ud at køre. Men hun ignorerede manden.

- Det gode i alle sagerne, at i alle fire tilfælde så gjorde pigerne det rigtige. De sagde fra, siger efterforskningsleder Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Siden den første anmeldelse har Fyns Politi haft et ekstra godt øje med gule biler i Fraugde.

- Vi holde øje med området, og der er også øget patruljering, fortæller efterforskningsleder Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Fyns Politi har torsdag besluttet, at de fire piger i de kommede dage bliver kaldt ind til afhøring for at se, om der er et mønster i sagerne.

- Sagen fylder meget for beboerne i Frauge, og vi håber nu, at samtalerne med pigerne kan give os nogle yderligere oplysninger, der kan være med til at opklare sagerne, siger efterforskningsleder Henrik Justesen fra Fyns Politi.