I det fynske folks tjeneste

Pizzeria i Odense havde mug på bordet

For dårlig rengøring er årsag til, at Istanbul Pizza & Grill i Vestergade i Odense har fået en bøde på 5.000 kroner.  

I forbindelse med en kontrol kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at pizzeriaets pizza- og kebabområde ikke var tilstrækkeligt rengjort. Foto: Google

Istanbul Pizza & Grill i Vestergade i det centrale Odense har fået en bøde og en sur smiley på grund af for dårlig rengøring. Det meddeler Fødevarestyrelsen.

I forbindelse med en kontrol kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at pizzeriaets pizza- og kebabområde ikke var tilstrækkeligt rengjort.

På gummilisterne på pizzeriaets kølebord blev der fundet mørke skimmellignende belægninger. Derudover blev der fundet dej- og andre madrester på hylderne i køleskabet, på pizzaspaden og køkkenknive.

Ejer: Vi får gjort rent

Ejeren af Istanbul Pizza & Grill erkender, at køkkenet trænger til en omgang.

- Jeg har ikke været her i tre dage, men vi må få gjort rent.

Bøden lyder på 5.000 kroner.

Det er ikke kun Istanbul Pizza & Grill, der i september har haft problemer med rengøringen.

Bøde på 20.000 kroner

H.C. Andersen Kongres Center i Odeon har fået en bøde på 20.000 kroner på grund af for dårlig rengøring.

Her er der ifølge Fødevarestyrelsen fundet madrester, fedt og snavs i kølerummene, på pålægsmaskinen og i bakker og beholdere.

Fødevarestyrelsen påpegede lignende problemer, da den var på besøg tidligere i juli, og da forholdet ikke er bragt i orden, resulterer det i en højere bøde. Ejerne har valgt ikke at kommentere bøden.

Smiley-ordningen har eksisteret siden 2001 og giver med jævne mellemrum restauranter og caféer et mere eller mindre smilende ansigt eller en sur smiley. Sure smileyer medfører bøder eller politianmeldelser.