Planer for nyt Odinstårn

Det populære Odinstårn kan måske snart genopstå. I aften er der ordinær generalforsamling i Bolbro, hvor konkrete planer om et nyt og mere moderne tårn vil blive præsenteret.

Odinstårnet. Navnet får ældre odenseanere og andre fynboer til at mindes den attraktion, der mere end nogen anden rakte op over Fyn.

Men 2. verdens krig tog livet af det populære tårn, og lige siden har drømme om at genrejse Odinstårnet eksisteret. Drømmene har været mange, og nu kan de endelig realiseres.

Foreningen Odinstårnet har nemlig lagt planer om at genopføre Odinstårnet.

- Vi anser det for at være mere realistisk nu, fordi vi ligesom har fået noget mere eksperthjælp inde i vores planer. Vi er i kontakt med nogen, der kan og vil noget, og som har forbindelser ud ad til, hvor vi jo bare er en lille interesseforening uden økonomisk - eller teknisk komptence, siger Finn Pedersen, der er formand for Foreningen Odinstårnet. 

Et mere moderne Odinstårn 

For at det nye tårn kan blive en realitet, kræver det dog nogle ændringer. 

Hvis vi skal have fat i investorer og nogle arkitekter, der kan tegne det, så skal de have fri leg til at gøre det ud fra deres egne idéer og i en mere moderne stil, siger Finn Pedersen.  

I aften er der ordinær generalforsamling i Bolbro, hvor planer for et nyt Odinstårn  præsenteres . Mødet vil blive  indledt af  Energi-, forsynins- og klimaminister Lars Christian Lilleholdt. 

- Vi plejer at have en til at åbne vores møder, og der vil vi gerne have en, der har lidt at sige omkring de ting her. Vi er spændt på, hvad han så vil sige, forklarer formanden for Foreningen Odinstårnet. 

Tårnet med en lang historie 

Odinstårnet blev dengang hurtigt en  populær attraktion. Tårnet rummede en restaurant i 110 meters højde og bar helt i toppen. 

- Selve det at komme op i Odinstårnet, det var en oplevelse. Der var jo intet at gå til -  ikke ret meget i hvert fald under krigen. Men det at komme op i Odinstårnet, det var virkelig en oplevelse, siger Leif Helmer Jensen, der har været tidligere formand for Foreningen Odense.  

Men 2. verdenskrig tog livet af Odinstårnet. Den 14. december 1944 klokken 16 minutter over seks om morgenen detonerede den tyskvenlige Brøndumbande 200 kilo sprængstof, og den fynske stolthed sank sammen - forvandlet til tonsvis af metal- og beton-affald. 

Dog er drømmen om et nyt og moderne Odinstårn nu tættere på end nogensinde før for de mange fynboer, der længe har savnet attraktionen. Den ordninære generalforsamlingen, hvor planerne  for det nye tårn præsenteres foregå nemlig i aften klokken 19. 

Du kan følge med direkte fra generalforsamlingen og høre om planerne for det nye tårn  i vores 19.30-udsendelse på TV 2/Fyn. 

Oversigt

    Oversigt