Planer om anti-muslimsk demonstration i Odense

Balladen om Muhammed-tegningerne får nu bevægelser på den yderste højrefløj til at planlægge en demonstration mod islam og muslimer i Odense på lørdag. Politiets Efterretningstjeneste advarer imod at deltage.

Endnu har Odense Politi ikke modtaget en anmeldelse om demonstrationen, men vagthavende hos politiet bekræfter, at der er rygter om en anti-islamisk demonstration i Odense på lørdag.

Opråb via SMS

I det højreekstremistiske miljø bliver der tilsyneladende sendt sms?ere rundt, der opfordrer til deltagelse i en demostration i Odense på lørdag kl. 14.

Demonstrationen skal finde sted i Odense, fordi det er midt i landet, og den dermed kan trække flere deltagere.

Demonstrationen bliver ligeledes diskuteret og planlagt på Dansk Fronts hjemmeside, men det er uklart om Dansk Front vil stå som officiel arrangør af demonstrationen.

Formålet med demonstrationen skulle ifølge hjemmesiden være "et svar på den muslimske aggression mod vort land og flag". 

PET advarer

Politiets Efterretningstjeneste råder folk til at tænke sig grundigt om, inden de deltager i anti-muslimske demonstrationer, som højreekstremistiske kræfter står bag.

- Hvis man skulle få den tanke at deltage, skal man have en knivskarp bevidsthed om, hvilken vogn man risikerer at blive spændt for, siger chefen for PET, Lars Findsen, til Ritzau.

Han tilføjer, at demonstrationer vendt mod muslimer kan medvirke til at situationen eskalerer yderligere.